Κινέζοι γιατροί για κορονοϊό στην Ευρώπη: Μην επαναλαμβάνετε τα δικά μας λάθη

Τους συναδέλφους τους στην Ευρώπη όσον αφορά στα λάθη της αντιμετώπισης της πανδημίας προειδοποιούν κινέζοι γιατροί από την Ουχάν, την πόλη που ήταν το επίκεντρο του νέου κορονοϊού.

Όπως επισημαίνουν το σημαντικότερο λάθος είναι η ελλιπής προστασία του ιατρικού προσωπικού, η οποία οδηγεί σε επιμόλυνση μεταξύ γιατρών και νοσηλευτών.

Αυτό συνέβη στην Ουχάν, ειδικά τις πρώτες βδομάδες όταν η ασθένεια ήταν ακόμα άγνωστη και δεν υπήρχε επαρκής προστατευτικός εξοπλισμός, χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές μολύνθηκαν την ώρα που περιέθαλπταν ασθενείς. Τουλάχιστον

46 εξ αυτών έχουν πεθάνει.

«Οι ευρωπαϊοι συνάδελφοί μας κολλούν τον ιό κατά την καθημερινή τους εργασία και το ποσοστό είναι ανάλογο με εκείνο κατά την πρώτη περίοδο στην Ουχάν», δήλωσε o Γου Ντονγκ, καθηγητής γαστροεντερολογίας στο Peking Union Medical College Hospital, ο οποίος βρίσκεται στην Ουχάν. «Το ιατρικό προσωπικό πρέπει να προστατευτεί», είπε κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Και στην Ελλάδα έχουν παρουσιαστεί περιπτώσεις που γιατροί και νοσηλευτές χρειάστηκε να μπουν σε καραντίνα καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα στα νοσοκομεία όπου εργάζονταν. Τελευταία παραδείγματα είναι ένας γιατρός στο Ιπποκράτειο που βρέθηκε θετικός, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα 21 νοσηλευτές και γιατροί του νοσοκομείου αλλά και τέσσερις υγειονομικοί υπάλληλοι στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Πηγή: Κινέζοι γιατροί για κορονοϊό στην Ευρώπη: Μην επαναλαμβάνετε τα δικά μας λάθη - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα