«Κλαίει» η Μινεάπολη – Ράγισαν καρδιές στο μνημόσυνο για τον Τζορτζ Φλόιντ (video)

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στη Μινεάπολη είναι άκρως συγκινητικές και ράγισαν καρδιές, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Το φέρετρο με τον αδικοχαμένο 46χρονου Αφροαμερικανού, που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς, μεταφέρθηκε στο κέντρο του North Central University και δίπλα ήταν η οικογένεια και οι φίλοι του. Ο αιδεσιμότατος Al Sharpton, ιδρυτής του Εθνικού Δικτύου Δράσης, διάβασε ευλογία για να τιμήσει τον Φλόιντ.

Ο θάνατός του Τζορτζ Φλόιντ

πυροδότησε κύμα διαμαρτυριών όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλον τον κόσμο με χιλιάδες κόσμου να βγαίνει στους δρόμους και κατά των φυλετικών διακρίσεων. Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος Αφροαμερικανός άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα που αστυνομικός τον είχε συλλάβει και του πίεζε με το γόνατο τον λαιμό. Παρά τις εκκλήσεις ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει ο αστυνομικός Ντέρεκ Τσόβιν συνέχισε να τον πιέζει και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ανάλογες τελετές μνήμης για τον Τζορτζ Φλόιντ θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο (06/06), στην κομητεία Hoke της Βόρειας Καρολίνας, όπου ζει η αδερφή του και τη Δευτέρα (08/06) στο Χιούστον όπου ο ίδιος είχε ζήσει.

«Παρών» στο μνημόσυνο ήταν και ο δήμαρχος της Μινεάπολης Τζέικομπ Φρέι που ήρθε να τιμήσει την μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ. Σημειώνεται πως η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ έχει προγραμματιστεί να γίνει την προσεχή Τρίτη (09/06) σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με όσα αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας», χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη (04/06) στη Μινεάπολη για να αποχαιρετήσουν τον Τζορτζ Φλόιντ.

Μία μαύρη νεκροφόρα είχε παρκάρει έξω από το κοιμητήριο Frank J. Lindquist στο North Central University λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η επιμνημόσυνη δέηση στην Μινεάπολη, μία από τις τρεις κοινότητες στις οποίες ο Φλόιντ γεννήθηκε, μεγάλωσε και πέθανε.

Η επιμνημόσυνη δέηση έλαβε χώρα στο North Central University, στο οποίο ο Αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον (Rev. Al Sharpton) ήταν ανάμεσα σε εκείνους που εκφώνησαν επικήδεια ομιλία.

A George Floyd memorial scholarship fund is announced by Scott Hagan, President of North Central University in Minneapolis

He challenges every US university president to establish similar funds to help “aspiring, young black American leaders”https://t.co/oSR3OdajSi pic.twitter.com/XRHm3I1hWp

BBC News (World) (@BBCWorld) June 4, 2020

«Ήταν μια ανθρώπινη ύπαρξη. Είχε οικογένεια, είχε όνειρα, είχε ελπίδες», είπε πριν την από τη συγκέντρωση. «Το πραγματικό καθήκον μιας τέτοιας εκφώνησης είναι να υπογραμμιστεί η αξία της ζωής που αφαιρέθηκε, η οποία έδωσε τον λόγο για τον οποίο υπάρχει αυτό το κίνημα», τόνισε.

Στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ θα γίνουν επιμνημόσυνες δεήσεις σε τρεις πόλεις σε διάστημα έξι ημερών, για να ανατρέξουν τη ζωή του και να αποδώσουν. Μετά θάνατο δικαιοσύνη εκεί όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και πέθανε.

Μετά την εκδήλωση στη Μινεάπολη, το άψυχο σώμα του Φλόιντ θα πάει στο Raeford της Βόρειας Καρολίνας, όπου γεννήθηκε, για δημόσιο προσκύνημα και ιδιωτική οικογενειακή κηδεία το Σάββατο (06/06).

EN VIVO | El funeral de George Floyd en Minneapolis, ciudad donde fue asesinado en manos de la policía de EE.UU. La ola de protestas por el asesinato de George Floyd se intensificó el lunes cuando el presidente Donald Trump amenazó … https://t.co/uhHa1H7vWK #PerúNoticias #Perú pic.twitter.com/QBkzQmkcAw

— Perú Noticias (@Peru_Noticias) June 4, 2020


Στη συνέχεια, ένα δημόσιο προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (08/06) στο Χιούστον, όπου μεγάλωσε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Την Τρίτη (09/06), ενώπιον 500 ατόμων θα πραγματοποιηθεί η κηδεία την στην εκκλησία Fountain of Praise.

Sen. Amy Klobuchar pays her respects during the memorial service for George Floyd in Minneapolis.⁠

Keywords
Τυχαία Θέματα