Κλιμακώνει την ένταση η Ρωσία μετά το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ – Κατά μέτωπον επίθεση στο ΝΑΤΟ

Νέες έντονες αντιδράσεις από τη Ρωσία στην προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟΚριτική από το ρωσικό ΥΠΕΞ εναντίον των δηλώσεων του Γενς Στόλτενμπεργκ Λίγες ημέρες πριν είχε απειλήσει με βέτο στον ΟΗΕ κατά του δημοψηφίσματος

Κλιμακώνει τις αντιδράσεις της η Ρωσία κατά της ένταξης της ΠΓΔΜ

στο ΝΑΤΟ, μια πάγια θέση που είχε εκφράσει πολλάκις και πριν τη διεξαγωγή του κρίσιμου δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αφού απείλησε έμμεσα με βέτο κατά του δημοψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, λόγω της χαμηλής προσέλευσης των πολιτών στις κάλπες, σήμερα ασκεί έντονη κριτική εναντίον των δηλώσεων του Γενς Στόλτενμπεργκ για την προοπτική της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων της χώρας στη συμμαχία.

«Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ υποσχέθηκε να δεχτεί τα Σκόπια στο μπλοκ ακόμη και στις αρχές του 2019, χωρίς να αφήσει καμία αμφιβολία για το ότι τις τελικές αποφάσεις θα λάβουν τα κοινοβούλια της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ρωσικό ΥΠΕΞ.

«Αν μιλάμε για μη εμπλοκή σε εσωτερικά ζητήματα, τότε δεν μπορούμε να κάνουμε εκστρατείες υπέρ ή κατά όταν φτάνουμε στα δημοψηφίσματα. Αν μιλάμε για μη εμπλοκή σε εσωτερικά ζητήματα και σεβασμό της νομοθεσίας, περιλαμβανομένου και του διεθνούς δικαίου, τότε είναι αδύνατο να μιλάμε για τις αποφάσεις που θα ληφθούν εκ μέρους των κοινοβουλίων των χωρών. Ειδικά αυτό δε θα πρέπει να γίνεται από τον επικεφαλής μιας στρατιωτικής συμμαχίας. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό», τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προς την ΠΓΔΜ σε ομιλία του την Τετάρτη μετά το δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ότι αν και η συμμετοχή στο δημοψήφισμα δεν ήταν όσο αυξημένη αναμενόταν, οι πολίτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην αλλαγή του ονόματος της χώρας τους.

«Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και εκτιμώ ότι θα τις έχουμε ολοκληρώσει μέχρι τον Ιανουάριο του επόμενου έτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα