Κορονοϊός: 46 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 464 συνολικά (video)

Άλλα 46 κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 464, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου.

Από αυτά 72 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής, τα 78 νοσηλεύονται και 16 άτομα είναι διασωληνωμένα. Έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία 19 άτομα. Τουλάχιστον 2.000 – 3.000 άτομα έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα, επεσήμανε.

Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 68 έτη, ενώ ο μέσος όρος όσων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση

είναι τα 69 έτη. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Αθήνα. Όσον αφορά στους θανάτους από τον ιό ανέφερε πως σε μεγαλύτερο ποσοστό αφορούν άνδρες με νοσήματα, όπως καρδιοπάθεια, διαβήτη, αναπνευστικά προβλήματα και κακοήθειες.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η χορήγηση ορού σε ασθενείς με κορονοϊό από άτομα που έχουν θεραπευθεί.

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι παρασύρουν τον κόσμο σε πανικό όσοι μιλούν για απόκρυψη κρουσμάτων τονίζοντας ότι «παρακολουθούμε την πανδημία όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε με τακτικές που προτείνονται πανευρωπαϊκά. Η καταγραφή των σοβαρών κρουσμάτων είναι εξαντλητική. Αυτό το σύστημα μας δείχνει ένα καλό δείγμα της εξέλιξης του κορονοϊού στη χώρα μας. Η στρατηγική μας στη νόσο έχει ως θεμέλιο λίθο την αλήθεια και τη διαφάνεια».

Παράλληλα είπε πως είναι απαράδεκτο τα καράβια να έχουν εικόνα Δεκαπεντάγουστου, τονίζοντας τη σημασία της απομόνωσης στο σπίτι.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στην ελπιδοφόρο είδηση της πρώτης γέννας μωρού στην Ελλάδα από μητέρα θετική στον κορονοϊό, το οποίο είναι αρνητικό στον ιό. 

Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε πειραματική κλινική έρευνα για εμβόλιο στις ΗΠΑ, στην οποία θα συμμετέχουν 45 άνθρωποι. Ήδη 4 εθελοντές έχουν λάβει την πρώτη δόση (η δεύτερη θα δοθεί μετά από 28 ημέρες) και τα πρώτα αποτελέσματα θα τα έχουμε τους επόμενους τρεις μήνες. Αυτό σημαίνει, όπως τόνισε, πως δεν θα έχουμε εμβόλιο πριν περάσει το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα καταγράφηκε ο έκτος θάνατος από τον κορονοϊό στη χώρα μας.

Πηγή: Κορονοϊός: 46 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 464 συνολικά (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα