Κορονοϊός: Αυστηρά μέτρα και καραντίνα για πέντε δήμους σε Καστοριά και Ξάνθη (video)

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε πέντε δήμους για να αποφευχθεί ευρύτερη εξάπλωση του κορονοϊού στις συγκεκριμένες περιοχές, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε καραντίνα τίθεται από το βράδυ της Τρίτης 31 Μαρτίου στις 20.00 ο δήμος Μεσοποταμίας στην Καστοριά για 14 ημέρες, λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Επίσης, πρόσθετα περιοριστικά μέτρα από σήμερα στις 8 το βράδυ στη μετακίνηση των

πολιτών θα εφαρμοστούν για 14 ημέρες στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στους δήμους αυτούς ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί, ενώ αναστέλλεται η δυνατότητα κυκλοφορίας των πολιτών για βοήθεια σε άτομα που το έχουν ανάγκη, για μετάβαση σε τελετή και για άθληση ή έξοδο για βόλτα κατοικίδιου ζώου.

Η βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη θα παρέχεται αποκλειστικά από το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι, ενώ στις τελετές, όπως για παράδειγμα σε μια κηδεία θα μπορούν να παραβρίσκονται μόνο συγγενείς πρώτου βαθμού. Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων θα μπορούν να βγάζουν βόλτα τα κατοικίδια κοντά στο σπίτι τους για 15 λεπτά.

Επίσης, ενημέρωσε πως ανεστάλη προληπτικά η λειτουργία δύο λαϊκών αγορών στον δήμο Ιλίου.

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη σημερινή εικόνα έξω από τις τράπεζες, λέγοντας πως κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο που εκτίθενται τόσο εκείνοι όσοι και οι οικογένειες τους.

Τόνισε πως οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ότι ο Απρίλιος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και πως η κατάσταση είναι ρευστή και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.

Πηγή: Κορονοϊός: Αυστηρά μέτρα και καραντίνα για πέντε δήμους σε Καστοριά και Ξάνθη (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα