Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα στον Προμαχώνα – Με αρνητικό τεστ η είσοδος στην Ελλάδα

Έπειτα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρόντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας προχώρησε στην ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων.

Αναλυτικά τα μέτρα

Όσοι εισέρχονται από τις 14 Ιουλίου από τις 06:00 από τον Προμαχώνα θα είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει γίνει 52 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.Η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ.
Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.Επιπλέον ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Περισσότεροι από 300 έλεγχοι σε όλη τη χώρα μέχρι και την προσεχή Κυριακή (12/7).

29 τουρίστες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στον Προμαχώνα

Έντονη είναι η ανησυχία που έχει προκληθεί στους κύκλους της κυβέρνησης με την αυξανόμενη τάση των εισαγόμενων κρουσμάτων.

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, 29 τουρίστες που εισήλθαν στη χώρα μας από τον μεθοριακό σταθμό έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ ανέφερε ότι πρόκειται για ταξιδιώτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων θα αυξηθεί όσο θα βγαίνουν τα αποτελέσματα των υπολοίπων τεστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα