Κορονοϊός: Εξετάζουν «πάγωμα» της σεζόν στο ΝΒΑ – «Συναγερμός» στη F1, σε καραντίνα μηχανικοί ομάδων

Η εξάπλωση του κορονοϊού στον πλανήτη έχει επιπτώσεις και στον αθλητισμό. Στο NBA εξετάζουν «πάγωμα» της σεζόν. Στον μηχανοκίνητο αθλητισμό σήμανε συναγερμός στη Formula 1, μπήκαν σε καραντίνα μηχανικοί της Haas. Επίσης, ένα μέλος της McLaren, αλλά και ένας από την Williams έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Οι διοικούντες στο ΝΒΑ εξετάζουν

τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού και στις ΗΠΑ με στόχο να προστατέψουν το προϊόν τους.

La NBA plantea trasladar partidos a otras ciudades y jugar sin público por el coronavirushttps://t.co/gvCRVm4Quz

— nbamaniacs (@nbamaniacs) March 11, 2020


Συγκεκριμένα, η αρμόδια επιτροπή του ΝΒΑ έχει θορυβηθεί από την έξαρση του ιού στις ΗΠΑ και πλέον εξετάζει όλες τις πιθανές επιλογές για την προστασία των ομάδων αλλά και των φιλάθλων.

Τα πρώτα σενάρια κάνουν λόγο για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών ή αλλαγή στην έδρα κάποιων ομάδων που αγωνίζονται σε περιοχές που υπάρχει πρόβλημα με τον ιό. Αν η κατάσταση γίνει ακόμα χειρότερη, τότε οι άνθρωποι του ΝΒΑ ίσως αναγκαστούν να διακόψουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Σε πρώτη φάση αναμένεται να γίνουν αναμετρήσεις χωρίς κόσμο.

Report: NBA players were told there’s a 95% chance games will be played in empty arenas by Thursday #Coronavirus #NBA https://t.co/qpI61C6FfS

— TalkBasket (@TalkBasket) March 11, 2020


Εν τω μεταξύ, λίγες ημέρες απέμειναν έως την έναρξη της νέας σεζόν στην F1 και ο κορονοϊός «τρομοκρατεί» τη Haas. Το νέο πρωτάθλημα ξεκινά με το Grand Prix στη Μελβούρνη στις 15 Μαρτίου.

Η ομάδα από τις ΗΠΑ, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα, ανακοίνωσε πως δύο μηχανικοί της ασθένησαν και όλοι μπήκαν σε καραντίνα, μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Σημειώνεται πως ένα μέλος της McLaren, αλλά και ένας από την Williams έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Three F1 team members have coronavirus symptoms#F1 News Stories & Updates #Formula1 #AustralianGP #2020F1
https://t.co/ytuq1oMFd5

— F1-Fansite.com (@F1Fansite) March 11, 2020


Ο χρόνος… πιέζει και πλέον όλοι περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων των συγκεκριμένων ατόμων, προκειμένου να δουν πως θα κινηθούν και αν θα υπάρξει περίπτωση αναβολής του Grand Prix της Μελβούρνης.

Σημειώνεται ότι η Αυστραλία μετρά τρεις θανάτους από τον κορονοϊό, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 112.

Coronavirus: Three F1 team members in self-isolation at Australian Grand Prix https://t.co/huo5TMGTq9 pic.twitter.com/2ZHj0VPjgs

— jobgujnews (@jobgujnews3) March 11, 2020

Haas, McLaren team members quarantined, tested for coronavirus | Other Sports News https://t.co/tryJpr6PsX pic.twitter.com/ajgBIAXQQD

Target is Possible (@TargetPossible) March 11, 2020

Two members of the Haas Formula One team and one from McLaren were quarantined on Wednesday as a precaution amid coronavirus fears ahead of Sunday's season-opening race in Melbourne. https://t.co/zjxxqChuor

— The Daily Dispatch (@Dispatch_DD) March 11, 2020

Πηγή: Κορονοϊός: Εξετάζουν «πάγωμα» της σεζόν στο ΝΒΑ – «Συναγερμός» στη F1, σε καραντίνα μηχανικοί ομάδων - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα