Κορονοϊός: Πέθανε υπάλληλος της προεδρίας στο Μεξικό – Θετικός ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ

Ο εκπρόσωπος του Υπουργού Εξωτερικών του Μεξικού βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό ενώ ένας υπάλληλος στο γραφείο του προέδρου της χώρας πέθανε από την Covid-19, γεγονός που φέρνει την πανδημία ακόμη πιο κοντά στον «κύκλο» του προέδρου.

Ο εκπρόσωπος Ρομπέρτο Βελάσκο, στενός συνεργάτης του Yπουργού Μαρσέλο Εμπράρδ, ανακοίνωσε ότι φέρει τον ιό και θα τεθεί σε απομόνωση στο σπίτι του, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται.

#Coronavirus | Vocero de la Secretaría de Relaciones Exteriores de #México, Roberto

Velasco, da positivo en prueba de #Covid19. pic.twitter.com/awoLacsmUA

— JP+ (@jpplusni) May 13, 2020


Ο Εμπράρδ είναι ο κορυφαίος Υπουργός της κυβέρνησης και συνεργάζεται στενά με τον πρόεδρο Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ για σειρά θεμάτων, πέραν της εξωτερικής πολιτικής. Την Τρίτη (12/05) εμφανίστηκε στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου, μαζί με πολλούς άλλους αξιωματούχους και κυβερνήτες Πολιτειών. Από τους παριστάμενους, μόνο ένας κυβερνήτης φορούσε προστατευτική μάσκα.

Την Τρίτη (12/05) ανακοινώθηκαν 353 θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στο Μεξικό, ο βαρύτερος απολογισμός μέχρι σήμερα. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένας εργαζόμενος στο γραφείο του προέδρου. Πολλοί άλλοι αξιωματούχοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, όπως για παράδειγμα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών.

"A narcissist leader who thinks the global coronavirus pandemic is a conspiracy against him. A head of state stubbornly refusing to accept any criticism. A president slow to recognize the gravity of the situation." https://t.co/fmJRXOHGxO

— N. Parish Flannery (@NathanielParish) May 10, 2020

Roberto Velasco, vocero de la SRE, dio positivo a Covid-19https://t.co/Jgtm2g3yad#México #Coronavirus pic.twitter.com/rYheUBVgB7

Radio Zócalo (@Radio_Zocalo) May 13, 2020


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα