Κορονοϊός: Πώς διαμορφώνεται ο επιδημιολογικός χάρτης από τη Δευτέρα – Πού μειώνεται το επίπεδο συναγερμού (video)

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον νέο κορονοϊό στη χώρα από το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή (23/10) ανακοίνωσε και τις αλλαγές στον «Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας» (ανάλογα με το επίπεδο εφαρμόζονται τα μέτρα ανά περιοχές), που θα έχουν ισχύ από τη Δευτέρα (26/10), μετά τις αποφάσεις της συνεδρίασης της επιτροπής υγείας.

Όπως είπε, από την Παρασκευή (23/10) η Καστοριά

πέρασε σε «κόκκινο» επίπεδο κινδύνου (επίπεδο 4), όπου ήδη βρίσκεται η Κοζάνη, κάτι που είχε ανακοινωθεί και έτσι έχει επιβληθεί lockdοwn.

Από τη Δευτέρα (26/10), στο «κίτρινο» επίπεδο (2) περνούν από το «πράσινο» (1), δηλαδή αναβαθμίζονται σε ό,τι αφορά τη λήψη μέτρων οι: Άρτα, Έβρος, Ηλία, Θεσπρωτία και Σκιάθος.

Από Δευτέρα (26/10), από το «πορτοκαλί» επίπεδο (3) στο «κίτρινο» (2) περνούν οι: Αχαΐα, Ηράκλειο, Μύκονος, Πέλλα, Σάμος, Μυτιλήνη, καθώς και τα νησιά του Σαρωνικού.

Ακόμη, από το «κίτρινο» επίπεδο (2) στο «πράσινο» (1) περνούν: Γρεβενά, Λακωνία, Πάρος.

Συνολικά, από τη Δευτέρα (26/10) στο «πράσινο» επίπεδο (1) περιλαμβάνονται 25 περιοχές της χώρας, στο «κίτρινο» (2) επίπεδο 34 περιοχές, στο «Πορτοκαλί» (3) 14 περιοχές και στο «κόκκινο» (4) δύο περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι η Αττική ανήκει στο «πορτοκαλί» επίπεδο (3) και για το Λεκανοπέδιο ισχύουν τα νέα μέτρα για τη χρήση μάσκας παντού και την απαγόρευση κυκλοφορίας από 00:30 έως 05:00.

Ακόμη, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη (28/10) για τα νησιά θα λαμβάνονται οι αποφάσεις σε επίπεδο νησιού, καθώς υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες από το σύνολο της Περιφέρειας που ανήκουν.

Υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές που είναι στα επίπεδα «3» (σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης)και «4» (αυξημένου κινδύνου) ισχύουν η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και είναι καθολική η χρήση μάσκας, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Νίκο Χαρδαλιά να δίνει σχετικές διευκρινήσεις.   

Θυμηθείτε εδώ πώς διαμορφώνεται ο επιδημιολογικός χάρτης με τις «κόκκινες» και τις «πορτοκαλί» περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα