Κορονοϊός: Θετική στον ιό η Yφυπουργός υγείας της Βρετανίας – Σε συναγερμό η κυβέρνηση (video)

Η Υφυπουργός Υγείας της Βρετανίας Ναντίν Ντόρις διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό και έχει τεθεί με δική της πρωτοβουλία σε απομόνωση στο σπίτι της, επιβεβαίωσε η ίδια την Τρίτη (10/03). Σε συναγερμό η κυβέρνηση της χώρας.

Η Ντόρις ανέφερε ότι έλαβε «όλες τις προφυλάξεις που συνιστώνται» αφού ενημερώθηκε για τη διάγνωση. Εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας «άρχισαν λεπτομερή καταγραφή των επαφών» της, ενώ το υπουργείο Υγείας και το γραφείο της στο κοινοβούλιο

— είναι βουλεύτρια των Συντηρητικών — «ακολουθούν αυστηρά τις συμβουλές τους», τόνισε η υφυπουργός με ανακοίνωση που υπογράφεται από την ίδια και δημοσιοποιήθηκε μέσω των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας.

Health care minister Nadine Dorries, who has coronavirus, attended reception with Boris Johnson last week https://t.co/8UuRGLVHBv pic.twitter.com/lIfgv8086S

— Daily Mirror (@DailyMirror) March 10, 2020


Έχει συναντηθεί με πολλούς

Το δελτίο Τύπου του υπουργείου επαλήθευσε πληροφορίες που δημοσίευσε νωρίτερα η εφημερίδα «The Times» και ανέφερε ότι η 62χρονη πολιτικός συναντήθηκε με εκατοντάδες ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ ήταν επίσης παρούσα σε δεξίωση που παρέθεσε ο πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματός της, ο Μπόρις Τζόνσον, στην επίσημη κατοικία του στη Ντάουνινγκ Στριτ.

The British Minister of Health, Nadine Dorries has tested positive to the Coronavirus.

I have been warning the Mnangagwa Regime to fix the healthcare system in Zim bcoz Coronavirus is not a poor-man’s disease, it will affect all.

The old & the immune compromised are in trouble! pic.twitter.com/xi5APNjeTz

— Hopewell Chin’ono-Journalist (@daddyhope) March 11, 2020

Ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ τόνισε μέσω Twitter ότι «λυπάται πολύ» για το γεγονός ότι η Ντόρις μολύνθηκε. «Έκανε το σωστό επιλέγοντας να απομονωθεί στο σπίτι της», πρόσθεσε.

Nadine Dorries diagnosed with #coronavirus and officials may have to test Boris Johnson https://t.co/8tO17K2B9y

— Steve Beasant (@stevebeasant) March 11, 2020


Νωρίτερα την Τρίτη (10/03), ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στο ΗΒ αυξήθηκε σε έξι. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε σε 373, από 319 την προηγουμένη.

Η υφυπουργός είναι το πρώτο μέλος της βρετανικής πολιτικής τάξης που προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2. Άρχισε να μη νιώθει καλά ενώ υπέγραφε διάταγμα που πρόσθεσε τον κοροναϊό στις ασθένειες που είναι υποχρεωτικό να αναφέρονται στις αρχές στη Βρετανία, σύμφωνα με τους Τάιμς, που σημειώνουν πως η Ντόρις βρίσκεται στη φάση της ανάρρωσης.

Στη Βρετανία γίνεται έντονη συζήτηση για το εάν θα πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία της Βουλής των Κοινοτήτων, με την κυβέρνηση του Τζόνσον να μοιάζει διστακτική να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο εν μέσω της όξυνσης της συνεχιζόμενης παγκόσμιας κρίσης για τη δημόσια υγεία.

U.K. Health Minister Nadine Dorries becomes first British member of parliament to test positive for #Coronavirus. She had attended a reception in 10 Downing Street with PM Boris Johnson on Thursday. pic.twitter.com/gZVpPWh7R9

David Maina Ndung’u (@ItsDavidMaina) March 11, 2020

Η Βρετανία ανακοινώνει «ασπίδα» 600 δισ. στερλινών για τη θωράκιση της οικονομίας

Ρεκόρ δαπανών για έργα υποδομών αναμένεται να παρουσιάσει την Τετάρτη (11/03) ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, σε μια γενναία προσπάθεια τόνωσης της οικονομίας. Η αύξηση των δαπανώn προϋποθέτει και ανάλογη αύξηση του κρατικού δανεισμού, θυσιάζοντας τη δημοσιονομική πειθαρχία. Εκτός από το Brexit υπάρχει και ο κορονοϊός…

Ο υπουργός Οικονομικών θα δεσμευθεί για δαπάνες 600 δισ. στερλινών(770 δισ. δολάρια) έως τα μέσα του 2025, όπως ανέφεραν το Bloomberg έγκυρες πηγές. Τα χρήματα αφορούν οδικά έργα, σιδηροδρόμου, συγκροτήματα κατοικιών, ψηφιακή συνδεσιμότητα, αλλά και έρευνα και ανάπτυξη.

Η στήριξη της βρετανικής οικονομίας, που ήδη βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή του Brexit, είναι ζωτικής σημασίας για τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσο, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές του Δεκεμβρίου με την υπόσχεση ότι θα επαναφέρει τις οικονομικά αδύναμες περιοχές της Βρετανίας και θα βάλει τέλος στην εποχή λιτότητας.

Αλλά οι πρόσθετες επενδύσεις στον προϋπολογισμό, που θα ανακοινωθούν το απόγευμα, επισκιάζονται από την κρίση λόγω κορονοϊού. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να προσφέρει σε επιχειρήσεις και στον τομέα υγείας οικονομική «ανακούφιση» ώστε να διαχειρισθούν τον αντίκτυπο λόγω του Covid-19.

Στόχος του Σουνάκ είναι να τριπλασιάσει τις δημόσιες επενδύσεις στα υψηλότερα επίπεδα από το 1955. Τα προγράμματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί περιλαμβάνουν νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων μεταξύ Λονδίνου και Μπέρμπιγχαμ, Μάντσεστερ και Λιντς στο Βορρά, καθώς και πέντε δισ. στερλίνες για ευρυζωνικό Ίντερνετ. Για την Εθνική Υπηρεσία Υγείας έχουν ήδη ανακοινωθεί 34 δισ. στερλίνες ετησίως έως το 2024.

Nadine Dorries infects Boris Johnson with Coronavirus who refuses to go into Quarantine, half of cabinet likely infected, Michael Gove to take over as PM by the end of the week.https://t.co/5eGMQAfNfS pic.twitter.com/P9xKi6TgrE

— Nadeem Walayat (@Walayat_Family) March 11, 2020

Πηγή: Κορονοϊός: Θετική στον ιό η Yφυπουργός υγείας της Βρετανίας – Σε συναγερμό η κυβέρνηση (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα