Μαίνεται ο «πόλεμος»: Η ΕΟΚ δεν δέχτηκε τη νέα ονομασία του Ολυμπιακού (video)

Η ΕΟΚ στην προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας αρνήθηκε να αλλάξει του το όνομα του Ολυμπιακού και μ’ αυτό τον τρόπο δεν δέχτηκε τη νέα ονομασία των «ερυθρόλευκων», μετά τον υποβιβασμό τους στην Α2. Αναγράφει πάντως τις νέες ονομασίες σε όλες τις ομάδες που δημιουργήθηκαν…

Μία ημέρα

πριν ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τόνισε κατά την παρουσίαση της νέας φανέλας: «Ο Ολυμπιακός παίζει μόνο στην Ευρώπη, ούτε Α2, ούτε πουθενά αλλού».

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν αποστείλει στην ΕΟΚ τον αριθμό πρωτοκόλλου της έγκρισης του Υπουργείου Εμπορίου για την χρησιμοποίηση του συγκεκριμένου ονόματος και σήματος («OLYMPIACOS B – DEVELOPMENT TEAM» και στα Ελληνικά: «OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ»). Να αναφερθεί πάντως πως ο Ολυμπιακός δεν διαλύθηκε ως σύλλογος, ούτε συγχωνεύτηκε με άλλη ομάδα. Υποβιβάστηκε στην Α2…

Έτσι, στην προκήρυξη του Κυπέλλου υπάρχουν οι ομάδες Χολαργός Ρόδου, Κύμης-Λαύριο και ο ΑΟ Αγ. Ευθ. Κερ. «Ο ΦΑΡΟΣ» Ήφαιστος Λήμνου, δηλαδή σύλλογοι που άλλαξαν ονόματα.

Ολυμπιακός: Απόφαση εκδίκησης από ΕΟΚ κόντρα στους νόμους

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού στη κίνηση της ομοσπονδίας να μην αναγνωρίσει την καινούρια ονομασία για την αναπτυξιακή ομάδα που θα αγωνιστεί στην Α2 και στο Κύπελλο. Στον Πειραιά θεωρούν ότι έχουν τρέξει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να προχωρήσουν το εν λόγω εγχείρημα, καθώς δεν θέλουν να έχουν καμία απολύτως σχέση με τις διοργανώσεις της ΕΟΚ. Κάτι που έκαναν με βάση ενεργειών από τους νομικούς εκπροσώπους τους.

Σύμφωνα λοιπόν με κύκλους της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, τονίστηκε πως «Κάνουν ο,τι θέλουν, χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι νόμοι και η τήρηση της νομιμότητας. Άλλωστε δεν τους ελέγχει κανείς. Είναι άλλη μία απόφαση καθαρά για εκδίκηση και κόντρα στους νόμους».

Π. Αγγελόπουλος: Ο Ολυμπιακός παίζει μόνο στην Ευρώπη, ούτε Α2, ούτε πουθενά αλλού

Την Πέμπτη (10/09) στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση της νέας φανέλας του Ολυμπιακού, το «παρών» έδωσαν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ο πρώτος ρωτήθηκε από δημοσιογράφου για το γεγoνός ότι η ΕΟΚ ανέφερε τον Ολυμπιακό στο site της ως Ολυμπιακό και όχι ως Ολυμπιακό Β’ όπως έχουν ζητήσει οι Πειραιώτες: «Παίζουμε μόνο στην Ευρώπη φέτος. Ούτε Α2, ούτε πουθενά αλλού», είπε χαρακτηριστικά ο Αγγελόπουλος.

(πληροφορίες από gazzeta.gr, sdna.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα