Με… Βλαστό ξεκίνησε η δίκη της ΧΑ – Κατέθεσε ο αστυνομικός που ομολόγησε ο Ρουπακιάς

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής από την οποία δεν λείπουν τα απρόοπτα. Η δίκη έχει λάβει πολλές αναβολές καθυστερώντας χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα υπάρχει αίτημα αλλαγής του χώρου διεξαγωγής της.

Τη σημασία αυτού του αιτήματος έρχεται να επιβεβαιώσει το σημερινό μπέρδεμα που έγινε με δικάσιμους από τη διοίκηση του Εφετείου που έφερε κατά λάθος στη αίθουσα διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής

τον… Παναγιώτη Βλαστό και τους δικαστές της υπόθεσής του.

Για λίγα λεπτά επικράτησε αναστάτωση αλλά και θυμηδία στην αίθουσα με τους κατηγορούμενους και από τις δυο υποθέσεις να κοιτάζονται αμήχανα αναμένοντας να… ξεκαθαρίσει το μπέρδεμα.

Παρόλα αυτά, η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με παρόντες 2 από τους 68 κατηγορούμενους, τον Ιωάννη-Βασίλειο Κομιανό και τον Γιώργο Σταμπέλο.

Ούτε στη σημερινή δικάσιμο θέλησε να είναι παρών ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος παραμένει φρουρούμενος σπίτι του μετά την αποφυλάκισή του λόγω λήξης του ανώτατου ορίου της προσωρινής του κράτησης.

Σήμερα κατέθεσε και ο αστυνομικός Νίκος Ντάφος, οδηγός του περιπολικού που μετέφερε στο Τμήμα, το μοιραίο βράδυ, τον Γιώργο Ρουπακιά αμέσως τη σύλληψή του.

Τα σημαντικότερα σημεία της κατάθεσης του κ. Ντάφου:

«Λάβαμε σήμα 11:45 να βρεθούμε στην Τσαλδάρη & να μεταβούμε για ενίσχυση της Διας. Όταν φτάσαμε ήταν ένα άτομο τραυματισμένο αλλά εν ζωή και κάποια άτομα, συγγενείς-φίλοι που του έδιναν Α’ βοήθειες, 4-5 άτομα. Εκείνη την ώρα 8 άτομα από την Δίας βρίσκονταν εκεί. Είδα 3 συναδέλφους που έλεγχαν κάποια άτομα, οι λοιποί ρωτούσαν κάποιους περιοίκους.

Ο Κουρετζής (συνοδηγός περιπολικού) και εγώ πήγαμε προς το αυτοκίνητο το οποίο ήταν με τη μηχανή και τα φώτα αναμμένα παρκαρισμένο κάθετα και λοξά. Είδαμε στον τροχό ένα μαχαίρι και ζητήσαμε από αυτόν να βγει από το αμάξι. Tον χειροπεδήσαμε χωρίς να αντιδράσει. Μαζέψαμε σε σακουλάκι το μαχαίρι. Στον συνοδό μου άκουσα να λένε ότι αυτός μαχαίρωσε τον τραυματία. Κανείς δεν εμπόδισε τις κινήσεις μας.

Ήταν απολύτως συνεργάσιμος, ούτε αυτός ούτε άλλος μας εμπόδισε. Φεύγοντας από το σημείο καθ οδόν για το τμήμα του εξηγήσαμε ότι μαζέψαμε το αντικείμενο χωρίς να αφήσουμε δικά μας αποτυπώματα πάνω και χωρίς να χαλάσουμε τα αποτυπώματα οπότε αν το άγγιξε ο ίδιος καλύτερα να το πει. ο Είπε «εγώ το έκανα» κι όταν ρώτησα γιατί είπε: «Νωρίτερα τα βάλανε με δικούς μου» όταν ρωτήσαμε τι δικούς του μας απάντησε: «είμαι δικός σας είμαι ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Ενημερώσαμε στο κέντρο να μην ψάχνουν για φιλάθλους εμπλεκόμενη είναι η Χρυσή Αυγή».

Ο κ. Ντάφος απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής κατέθεσε ότι συνάδελφος του αστυνομικός, με τον οποίο ήταν μαζί το βράδυ της δολοφονίας, έχει δεχτεί απειλές και έχει αποσπαστεί σε άλλη υπηρεσία. Επεσήμανε ωστόσο πως δεν έχει συμβεί στον ίδιο κάτι τέτοιο.

Μετά την κατάθεση του κ. Ντάφου η Πολιτική Αγωγή, έθεσε στο δικαστήριο το ενδεχόμενο να χρειαστεί να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επισημαίνοντας πως μεταξύ των καταθέσεών τους προκύπτουν σημαντικές αντιφάσεις.

Συγκεκριμένα οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα, αναφέρθηκαν σε σημεία καταθέσεων που κατά την άποψή τους ίσως πρέπει να διευκρινιστούν, καθώς σε αυτές καταγράφονται περισσότεροι από ένας αστυνομικοί να λένε ότι προχώρησαν στη σύλληψη του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ή ότι βρήκαν και παρέδωσαν το όπλο του εγκλήματος.

Ο κ. Ντάφος που κατέθεσε σήμερα απευθυνόμενος στην πλευρά των θυμάτων επεσήμανε πως «σε καμία κατάθεση εμείς δεν έχουμε αναφέρει σύλληψη του δράστη… Για να μη συγχέετε τα πράγματα εμείς έχουμε πει ότι μας υπέδειξαν το δράστη και σε εμάς ομολόγησε».

Keywords
Τυχαία Θέματα