Μετά τον Όμηρο ο Τσιτσιπάς… τίμησε και τον Αριστοτέλη – Η συγγνώμη για την αντίδραση με τον βοηθό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέδειξει ότι εκτός από μεγάλος παίκτης στο τένις είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Ο έλληνας αθλητής, που διαπρέπει στο Australian Open και περιμένει τη μονομαχία του με τον Ρότζερ Φέντερερ, στον αγώνα του με τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι «τρελάθηκε» με τον επόπτη, ξέφυγε, αλλά μετά στις δηλώσεις ζήτησε συγγνώμη. Ο 20χρονος τενίστας, μετά την Ιλιάδα και τον Όμηρο, χρησιμοποίησε

στα social media λόγια το Αριστοτέλη στο μήνυμά του, μετά την πρόκριση στους «16» της Μελβούρνης.

«Υπεροχής επιθυμεί η νεότης, η δε νίκη υπεροχή τις», έγραψε ο κορυφαίος έλληνας τενίστας όλων των εποχών, που σημαίνει: «Η νεότητα επιθυμεί την υπεροχή και η νίκη είναι ένα είδος υπεροχής». Θυμίζουμε ότι μετά η νίκη του επί του Βίκτορ Τροΐτσκι στον δεύτερο γύρο, ο Στέφανος είχε γράψει στίχους του Ομήρου από την Ιλιάδα.


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχοντας πόντο για σετ στο 5-3 έβγαλε ένα σερβίς και ο επόπτης έδωσε άουτ, αλλά ο διαιτητής τον διόρθωσε. Μόνο που ο 20χρονος τενίστας θεώρησε πως η παρέμβαση του επόπτη επηρέασε τον Γεωργιανό και γι’ αυτό διέταξε επανάληψη του πόντου.

Ο έλληνας σταρ του τένις ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του προς το τέλος του 3ου σετ, εξηγώντας πως βρισκόταν σε μεγάλη ένταση:

«Η απόφαση διορθώθηκε και δεν το κατάλαβα αυτό, επειδή η απόφαση του επόπτη ήρθε αφού ο αντίπαλός μου επέστρεψε τη μπάλα. Το βρήκα πολύ άδικο αυτό από τον διαιτητή. Επίσης ήμουν πολύ πιεσμένος και ξέσπασα. Ήμουν απογοητευμένος για τα επόμενα δύο γκέιμ, αλλά μετά έμεινα θετικός. Άρχισα να σκέφτομαι πως αν δεν το άφηνα αυτό πίσω μου, θα τα κατέστρεφα όλα. Οπότε συγκεντρώθηκα στο επόμενο γκέιμ».

Δείτε την αντίδραση του έλληνα αστέρα:

Keywords
Τυχαία Θέματα