Μικρά μυστικά για καλή υγεία

Αν μέσα σε όσα έχετε να κάνετε καθημερινά ανησυχείτε ότι δεν φροντίζετε καλά τον εαυτό σας και την υγεία σας, ήρθε η ώρα να του δώσετε λίγη περισσότερη προσοχή υιοθετώντας μικρές συνήθειες που δεν απαιτούν πολύ χρόνο. Ιδού μερικές από αυτές, που αλιεύσαμε από το Iatronet:

Πίνετε νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όταν νιώθετε έστω και λίγο διψασμένοι, πιείτε ένα ποτήρι νερό για να ενυδατωθείτε. Και μην ξεχνάτε πως ο καφές, όσο υγιεινός και αν είναι, μπορεί

να σας αφυδατώσει.

Καταναλώστε τακτικά ντομάτες καθώς περιέχουν το ισχυρό αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, που έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Μην προσπερνάτε ποτέ το πρωινό, επειδή θα νιώθετε κουρασμένοι και με τα αποθέματα ενέργειάς σας άδεια όλη την υπόλοιπη μέρα. Φτιάξτε κάτι γρήγορο αλλά υγιεινό, όπως γιαούρτι με μούσλι και φρέσκα φρούτα.

Φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας. Οι περισσότεροι ιοί που εισέρχονται στον οργανισμό μας, το καταφέρνουν αυτό λόγω των άπλυτων χεριών.

Βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα, σχολαστικά, και για δύο λεπτά. Και ένα λεπτό ακόμα για να χρησιμοποιήσουμε οδοντικό νήμα, και είμαστε έτοιμοι.

Κόψτε το κάπνισμα, καθώς τα οφέλη για ολόκληρο τον οργανισμό και για το καρδιαγγειακό σύστημα είναι τεράστια.

Φροντίστε να τρέφεστε σωστά, σταματώντας να καταναλώνετε απερίσκεπτα junk food και γλυκά. Μπορεί να φαίνονται ως η πιο βολική επιλογή όταν βιαζόμαστε, αλλά καταστρέφουν την υγεία μας—και η ενέργεια που μας προσφέρουν δεν διαρκεί καν πολλή ώρα.

Αφήστε το ασανσέρ και ανεβείτε με τις σκάλες. Η παραμικρή σωματική άσκηση που κάνετε μέσα στην ημέρα είναι υπέρ σας. Ακόμη ένας λόγος, λοιπόν, να ανεβείτε στον όροφό σας με τις σκάλες.

Βαθιές αναπνοές. Ο έλεγχος της αναπνοής σας θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε καλύτερα τα επίπεδα του στρες και θα γεμίσει το σώμα σας με οξυγόνο, επιτρέποντάς σας να συγκεντρωθείτε καλύτερα στη δουλειά.

Keywords
Τυχαία Θέματα