Μηνύσεις κατά της παράστασης «Jesus Christ Superstar» – Αντιδρούν οι συντελεστές

Μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων έσπασαν για ακόμη μια φορά την Τρίτη, για τιμωρία, αυτοκίνητα των συντελεστών της παράστασηςΓια πογκρόμ κάνουν λόγο οι συντελεστές της παράστασηςΚαταγγέλλουν ότι παρ’ όλες τις μηνύσεις και αναφορές τους στην Εισαγγελία η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει ούτε καν σε μία σύλληψηΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ακροπόλ την ΠέμπτηΜήνυση κατέθεσε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος και η… μισή εκκλησίαΕπίθεση του μητροπολίτη Αμβρόσιο και κατά της ΕΡΤ1

Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν πλέον οι τραμπουκισμοί, οι προπηλακισμοί, αλλά και οι βρισιές παραθρησκευτικών

οργανώσεων και φανατισμένων Χριστιανών ενάντια στους συντελεστές της παράστασης «Jesus Christ Superstar», αλλά και στους πολίτες που θέλουν να παρακολουθήσουν τος μιούζικαλ, έξω από το θέατρο Ακροπόλ.

Για πογκρόμ κάνουν λόγο οι συντελεστές της παράστασης και καταγγέλλουν ότι παρ’ όλες τις μηνύσεις και αναφορές τους στην Εισαγγελία η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει ούτε καν σε μία σύλληψη ή προσαγωγή των ατόμων που καθημερινά πολιορκούν το θέατρο και τραμπουκίζουν ηθοποιούς και θεατές.

Μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων έσπασαν για ακόμη μια φορά την Τρίτη, για τιμωρία, αυτοκίνητα των συντελεστών της παράστασης και πέταξαν μπογιές στην μαρκίζα του θεάτρου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ακροπόλ την Πέμπτη

Οι εργαζόμενοι και οι συντελεστές της παράστασης καλούν την Πέμπτη 1/3 στις 18:00 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το θέατρο Ακροπόλ, «ζητώντας από την πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης να πάψουν να παριστάνουν τον ‘Πόντιο Πιλάτο’ και να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση πως ο φόβος δεν θα περάσει στην Τέχνη».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στο Θέατρο Ακροπόλ

«Όχι στο φόβο – όχι στη λογοκρισία – όχι στη φίμωση της Τέχνης

Στις 9 Φεβρουαρίου 2018, ανέβηκε στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ το κλασικό, πολυβραβευμένο μιούζικαλ “JESUS CHRIST SUPERSTAR” των Andrew Lloyd Webber και Tim Rice.

Πρόκειται για ένα μιούζικαλ 45 ετών που έχει παιχτεί σε πάνω από 20 χώρες παγκοσμίως.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα βρισκόμαστε εν έτει 2018 αντιμέτωποι με παραθρησκευτικές οργανώσεις και σκοταδιστικές αντιλήψεις. Από την πρώτη μέρα, οι ομάδες αυτές προσπαθούν να συγκροτήσουν ένα φανατικό όχλο ώστε να δημιουργήσουν ακραία επεισόδια, με σκοπό να κατέβει η παράσταση. Βρίσκονται καθημερινά έξω από το θέατρο δημιουργώντας έκρυθμο κλίμα.

Έχουν ήδη επιτεθεί με μπογιές στην πρόσοψη και στη μαρκίζα του θεάτρου και σε αυτοκίνητα συντελεστών της παράστασης.

Με κάθε ευκαιρία εμποδίζουν απλούς θεατές που επιθυμούν να δουν την παράσταση με ακατανόμαστες βρισιές και χειροδικίες. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με προσωπικές απειλές στους ηθοποιούς και με επιθετικές αναρτήσεις όπως «κάψτε το θέατρο».

ΑΡΚΕΤΑ! Ως εργαζόμενοι του θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ, δηλώνουμε πως δεν θα λυγίσουμε στο φόβο που επιδιώκει να σπείρει μια αναχρονιστική ομάδα. Η καθημερινή δράση τους έξω από το θέατρο υπερβαίνει το όποιο δημοκρατικό δικαίωμα διαμαρτυρίας και γίνεται φορέας ανομίας και διοργανωτής πογκρόμ.

Δυστυχώς, παρ όλες τις μηνύσεις και αναφορές στην εισαγγελία δεν έχουμε ούτε μία σύλληψη ή προσαγωγή των ατόμων που καθημερινά προβαίνουν σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, οι περισσότερες εκ των οποίων διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες παρακολουθούν αμέτοχες.

Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και το δικαίωμα της προάσπισης της εργασίας μας.

Την Πέμπτη 1/3 στις 18:00, έξω από το θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, οι εργαζόμενοι και συντελεστές της παράστασης θα πραγματοποιήσουμε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλώντας την πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης να πάψουν να παριστάνουν τον «Πόντιο Πιλάτο» και να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση πως ο ΦΟΒΟΣ δεν θα περάσει στην Τέχνη».

Μήνυση κατέθεσε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος και η… μισή εκκλησία

Σταματημό δεν έχουν οι μηνύσεις κατά της παράστασης. Την αρχή έκανε ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, ακολούθησε ο Πειραιώς Σεραφείμ και τώρα τη σκυτάλη πήραν ο Γόρτυνος Ιερεμίας και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Μηνύσεις επίσης, σύμφωνα με το «Βήμα της Ορθοδοξίας», έχουν υποβάλει δύο δικηγόροι από την Αθήνα κι ένας ιερέας από τον Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, με τη μήνυσή του, μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, κάνοντας λόγο για ολομέτωπη και ασεβέστατη επίθεση εναντίον της πίστης.

Σύμφωνα με το aigialeianews.gr, ο μητροπολίτης αντιδρά στο γεγονός ότι ο η παράσταση παρουσιάζει τον Χριστό ως μέλος της κοινότητας των Χίπις, ταυτισμένη με σεξουαλικά όργια και ναρκωτικά.

Επίσης, σύμφωνα με τον Αμβρόσιο η παράσταση ουσιαστικά υβρίζει τον Θεάνθρωπο αφού διακωμωδεί την Σταύρωση και παρουσιάζει μια γυναίκα την Μαρία Μαγδαληνή να τραγουδάει στον Ιησού ερωτικό τραγούδι.

Επίθεση του μητροπολίτη Αμβρόσιο και κατά της ΕΡΤ1 και της εκπομπής «Πρώτη Είδηση»

Μέσω ανοιχτής επιστολής ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος εξέφρασε τη… δυσαρέσκειά του για την εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ1 και τους παρουσιαστές της Νίκο Παναγιωτόπουλος και Μαίρη Πολλάλη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα της παράστασης με καλεσμένο τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ.

«Διαμαρτύρομαι εντόνως για την μη δημοκρατική, και συνεπώς αγενέστατη, συμπεριφορά σας σήμερα το πρωΐ στην εκπομπή σας και περί ώραν 08.30’ με θέμα το ασεβέστατο θεατρικό έργο «Jesus Christ Superstar», κατά την διάρκεια της οποίας είχατε προσκαλέσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή του Μητροπολίτη Αμβρόσιου.

Οι παρουσιαστές σαφώς δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστη την εν λόγω παρέμβαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα