Μήπως ήρθε η ώρα για τουριστικό εμπάργκο στην Κωνσταντινούπολη;

Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα για την απελευθέρωση και την επιστροφή των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, ο «Σουλτάνος» της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, δεν σταματά να θέτει ζήτημα ανταλλαγής με τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς.

Και κάπως έτσι, οι μέρες κυλούν, με τους δύο έλληνες να παραμένουν υπό κράτηση, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κατηγορητήριο.

Είναι η ώρα όμως, να ασκηθούν πιέσεις από κάθε πλευρά, ακόμα και από αυτή των ελλήνων πολιτών.

Είναι

η ώρα να σταματήσουν οι Έλληνες να επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη ως τουρίστες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια αλυσίδα πίεσης, προκειμένου να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί, οι οποίοι πληρώνουν την οργή του Ερντογάν.

Είναι η ώρα να κινηθούν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, διότι αυτή τη στιγμή μιλάμε για «αιχμαλώτους» και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης.

Φυσικά, η ένταση αυτή είναι υποκινούμενη κι έχει κατεύθυνση. Η αρχή έγινε με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών. Περιστατικά σαν κι αυτό, είναι απλά μέρος της καθημερινότητας στον Έβρο και επιλύονται σε μηδενικούς χρόνους.

Κι επιτέλους, η ευρωπαϊκή μηχανή πρέπει να αντιληφθεί ότι η Τουρκία κρατάει παράνομα δύο ευρωπαίους στρατιώτες, δουλειά των οποίων είναι η φύλαξη των συνόρων της Ευρώπης. Το ζήτημα αυτό έχει διαφορετική διάσταση από μια απλή ελληνοτουρκική διαφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα