Μητσοτάκης από την Κύπρο: Δικό μας χρέος είναι να βάλουμε την οικονομία σε νέα αναπτυξιακή τροχιά

Το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε συνάντηση με Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη κατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης του στην Κύπρο.

Οι δύο άντρες συζήτησαν την ευρωπαϊκή πορεία των δύο χωρών και θέματα οικονομίας, όπως επίσης και το σταθερό πρόβλημα του κυπριακού.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την αμέριστη εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη και εξέφρασε συγκρατημένη

αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί μια ουσιαστική πρόοδος στη βάση των αδιαπραγμάτευτων θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ έχει τελείως διαφορετική αντίληψη από για το πώς πρέπει να πορευτεί η χώρα την επόμενη μέρα, για να επισημάνει πως η Κύπρος έχει πετύχει πολύ σημαντικά βήματα οικονομικής εξυγίανσης, υπό την ηγεσία του κ. Αναστασιάδη. «Αυτό δεν αμφισβητείται, αν κάνει κάποιος τη σύγκριση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, αν δει τους ρυθμούς ανάπτυξης, το γεγονός ότι η Κύπρος έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και συγκρίνετέ το με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα αυτά τα τέσσερα χρόνια και δικό μας χρέος είναι να βάλουμε την οικονομία σε νέα αναπτυξιακή τροχιά και αυτό θα γίνει μόνο αν προτάξουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και τη στήριξη της ποιοτικής εργασίας» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα