Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα ξαναφέρει το χαμόγελο και την ελπίδα

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε εκλογές και από το Ναύπλιο και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι αισθάνεται πως η πολιτική αλλαγή έρχεται.

Μιλώντας σε οπαδούς της παράταξης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται και φορολογεί άγρια τους Έλληνες και ανέφερε ότι «9 στους 10 Έλληνες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα πράγματα στη χώρα για το 2017 θα πάνε προς το χειρότερο και όχι προς το καλύτερο».

Έκανε λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης στην οικονομία,

την Παιδεία και την Υγεία έκανε λόγο για αύξηση των φαινομένων αυταρχισμού σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «έχει ένα και μόνο ενδιαφέρον: Πως θα παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία, όσο περισσότερο μπορεί. Και κάνει απόπειρες δημιουργίας μιας νέας διαπλοκής».

Μίλησε, ακόμη, για «συνεχές δράμα μιας Κυβέρνησης, η οποία δήθεν διαπραγματεύεται μόνο για να περνάει ο χρόνος και να αναγκαζόμαστε στη συνέχεια να αποδεχθούμε ακόμα πιο σκληρά μέτρα» προσθέτοντας ότι «τα ψέματα του κ. Τσίπρα έφεραν την απαισιοδοξία και τη συλλογική κατάθλιψη».

Δεν παρέλειψε, βέβαια, να αναφέρει ότι η ΝΔ πρεσβεύει την αλήθεια και θα «ξαναφέρει το χαμόγελο, θα ξαναφέρει την ελπίδα», ενώ μοίρασε και υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας, μείωση του ΕΝΦΙΑ και προσέλκυση επενδύσεων.

Δείχνοντας, όμως, τις προθέσεις του συμπλήρωσε «για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να μαζέψουμε τις λειτουργικές δαπάνες του Κράτους. Πρέπει να εξορθολογήσουμε τη λειτουργία της κρατικής μηχανής. Πρέπει να προχωρήσουμε την υλοποίηση πραγματικών μεταρρυθμίσεων που θα κάνουν το Κράτος πιο αποδοτικό, πιο αποτελεσματικό. Ένα Κράτος που θα σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Ξέρετε – το λέω συχνά – η έννοια της μεταρρύθμισης είναι μια πολύ παρεξηγημένη έννοια στην Ελλάδα. Η μεταρρύθμιση ταυτίζεται στη συνείδηση των πολιτών που ακούν εμάς τους πολιτικούς να μιλάμε για μεταρρυθμίσεις, συνήθως με αυξήσεις φόρων, με αυξήσεις εισφορών, με περικοπές συντάξεων. Όχι. Αυτό δεν είναι μεταρρυθμίσεις. Μεταρρύθμιση είναι η αξιολόγηση στο Δημόσιο. Είναι η δυνατότητα να μπορούμε να επιβραβεύουμε τους καλούς δημόσιους υπαλλήλους ανάλογα με την αξία τους, ανάλογα με την εργατικότητά τους και όχι ανάλογα με τις κομματικές τους γνωριμίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα