Μπαράζ επιθέσεων σε εκκλησίες στην Αίγυπτο – Στους 47 οι νεκροί (εικόνες – video)

Τουλάχιστον 47 νεκροί μέχρι στιγμήςΠερίπου 150 οι τραυματίεςΗ δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης ΑφρικήςΤα νοσοκομεία, πολιτικά και στρατιωτικά, βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκηΤην ευθύνη για τις αιματηρές επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό ΚράτοςΌλοι οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας είναι καλά στην υγεία τουςΟ Σίσι ζήτησε από το στρατό να προστατεύσει τις υποδομές της χώραςΙΚ: Δύο τζιχαντιστές διέπραξαν τις επιθέσεις – Νέες επιθέσεις στο μέλλονΣε κατάσταση έκτακτης
ανάγκης για τρεις μήνες η χώρα

Μετά την έκρηξη στην κοπτική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Τάντα, οι εξτρεμιστές κτύπησαν και μία κεντρική εκκλησία στην έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια με 18 νεκρούς σύμφωνα με την εφημερίδα Αλ Αχράμ, επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου.

Σε αυτούς, συμπεριλαμβάνονται και τρεις αστυνομικοί στους οποίους συγκαταλέγεται και ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος της περιοχής Αταρίν.

Κατά την πρώτη έκρηξη στην Τάντα, έχουν διαπιστωθεί μέχρι τώρα 29 νεκροί, σύμφωνα με την Αλ Αχράμ, που επικαλείται πηγές από το υπουργείο Υγείας.

Συνολικά, οι τραυματίες από τις δύο επιθέσεις είναι περίπου 150.

Ανάμεσα στους νεκρούς της πρώτης έκρηξης συμπεριλαμβάνεται ο επικεφαλής του Δικαστηρίου της Τάντα, Σαμουέλ Τζορτζ, γράφει η Αλ Αχράμ.

Τα νοσοκομεία, πολιτικά και στρατιωτικά, βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι είναι πιθανό τα θύματα να αυξηθούν.

Το γεγονός της δεύτερης έκρηξης στην Αλεξάνδρεια επιβεβαίωσε με δηλώσεις του πριν από λίγο στο κανάλι «ON TV» ο γραμματέας του κόπτη Πατριάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η «Αλ Αχράμ», η δεύτερη έκρηξη φαίνεται να έχει σημειωθεί κοντά στον Κοπτικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου, στην περιοχή Μανσέια.

Ο ναός αυτός βρίσκεται σε μικρή σχετικά απόσταση από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Την ευθύνη των αιματηρών επιθέσεων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος όπως μετέδωσε το προσκείμενο στην οργάνωση ειδησεογραφικό πρακτορείο AMAQ.

BREAKING: Islamic State claims responsibility for blasts at two churches in cities of #Tanta and #Alexandria, #Egypt pic.twitter.com/fH9vPqQ6DU

— Lisa Daftari (@LisaDaftari) 9 Απριλίου 2017

ΙΚ: Δύο τζιχαντιστές διέπραξαν τις επιθέσεις – Νέες επιθέσεις στο μέλλον

Δύο τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά διέπραξαν τις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον κοπτικών εκκλησιών στην Αίγυπτο, έγινε γνωστό από την τρομοκρατική οργάνωση σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, όπου απειλεί με νέες επιθέσεις στο μέλλον.

Όλοι οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας είναι καλά στην υγεία τους

Όλοι οι Έλληνες που κατοικούν στην Αλεξάνδρεια είναι καλά στην υγεία τους, δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο έλληνας γενικός πρόξενος, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Ο Σίσι ζήτησε από το στρατό να προστατεύσει τις υποδομές της Αιγύπτου

O πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι, ζήτησε σήμερα από τον στρατό της χώρας να αναπτύξει στρατεύματα προκειμένου να προστατεύσουν τις «ζωτικής σημασίας υποδομές» της χώρας, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον δύο χριστιανικών εκκλησιών, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες η χώρα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, κηρύσσει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα τριών μηνών, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις σήμερα εναντίον δύο χριστιανικών εκκλησιών.

Σημειώνεται πως σήμερα Κυριακή των Βαΐων, είναι μία από τις σημαντικότερες χριστιανικές εορτές στην Αίγυπτο, όπου συγκεντρώνει εκατομμύρια πιστούς σε όλη τη χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η σημερινή χριστιανική ημέρα είναι εθνική αργία για την Αίγυπτο, παρότι πάνω από το 80% του πληθυσμού της είναι μουσουλμάνοι.

Το Κέντρο των Μουσουλμάνων της Αιγύπτου κατέκρινε με δριμύτητα τις αποτρόπαιες πράξεις.

After Tanta, another explosion in #Alexandria #Egypt targeted the Pope of Coptic Christians during #PalmSunday mass
2 killed, 21 injured pic.twitter.com/9A5VTXYlxU

— maytham (@maytham956) 9 Απριλίου 2017

Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, μόλις επέστρεψε από τη λειτουργία που πραγματοποίησε στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια.

Ο Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι συγκάλεσε συμβούλιο εθνικής άμυνας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, ο υπουργός Άμυνας και οι αρχηγοί των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων.

Η στιγμή της πρώτης έκρηξης:

Its Palm Sunday. Copts in #Egypt head to Mar Gerges Church in #Tanta to pray. And then terrorism hits. At least 21 dead. Horrific. @akhbar pic.twitter.com/fY2mO1dhfe

— Jenan Moussa (@jenanmoussa) 9 Απριλίου 2017

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα