Νέες ισχυρές καταιγίδες από το μεσημέρι – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία (video)

Τις τελευταίες ημέρες ο καιρός δε θυμίζει καλοκαίρι. Βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, όπως είχε προβλέψει και το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, συνθέτουν το «μενού», ειδικά στα ηπειρωτικά της χώρας. Αυτό το σκηνικό θα συνεχιστεί και την Τρίτη (23/06)…

Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα αλλάξει ξανά

πρόσωπο. Η ψυχρή λίμνη στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τη χώρα μας, θα προκαλέσει τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Τα φαινόμενα, όπως συνηθίζεται αυτήν την εποχή, θα είναι περισσότερο γενικευμένα και πιο έντονα το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μια «ψυχρή λίμνη» πάνω από την Ελλάδα προκαλεί τις καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις.

Δείτε στο χάρτη του meteo.gr τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης την Τρίτη (23/06, καθώς επίσης και τις περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για έντονα φαινόμενα:

Αναλυτικά η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ):

Αττική

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα ηπειρωτικά και την Εύβοια, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες, με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και το πρωί στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα