Ο ανάγωγος της Κυριακής: Ο Μακρόν, ο Τσιπρόν, ο Απομακρόν και ο Τρυμπουσόν!

Ε, τώρα τι να λέμε. Είναι κωλόφαρδος ο άνθρωπος. Για τον Τσιπρόν μιλάμε που πριν ανέβει στη ΔΕΘ ήρθε ο Μακρον και του έδωσε τα θέματα. Διότι τι θα ‘λεγε; Όχι, πες μου τι θα ‘λεγε; Θα τον ρώταγαν οι δημοσιογράφοι πού είναι οι επενδύσεις, πού είναι η ανάκαμψη; Πώς δεν πήγε ο ίδιος ο Μακρον στην έκθεση Θεσσαλονίκης να του κάνει τη συνέντευξη Τύπου; Τέτοια λατρεία. Εκατέρωθεν.

Υ.Γ.1: Δεν ήθελε να φύγει ο Μακρον. 48 ματς – μουτς

στο αεροδρόμιο. Αυτοί τρεις μέρες να μένανε ακόμα και θα πλακωνόταν στις παρτούζες μεταξύ τους. Όχι, δεν είμαι εγώ ο ανάγωγος, αυτοί ήταν τόσο διαχυτικοί.

Λες και ήταν παλιοί συμμαθητές που ανταμώσανε μετά από χρόνια. Μόνο που δεν στρώθηκαν στο γκαζόν, στο Προεδρικό Μέγαρο, να κάνουν πικνίκ και να παίξουν τη μακριά γαϊδούρα.

Υ.Γ.2: Ο Παυλόπουλος μόνο που δεν κατουρήθηκε πάνω στο κόκκινο χαλί, να ‘χούμε κι άλλα. Τον περίμενε εκεί σοβαρός σοβαρός, είχε καπακώσει το ένα χείλι πάνω στ’ άλλο για να κρύβει το δόντι του Μπάγκς Μπάνι, αλλά έλα που δεν έκλεινε καλά και είναι το στόμα του σαν χύτρα ταχύτητας που έχει στραβοκάτσει το καπάκι και λες τώρα θα σφυρίξει.
Το πήγε το γαλλικό φαρσί. Του έκανε κι αυτός το μάθημα του, Μακρόν είναι, όχι Μικρόν. Η γυναίκα του είναι λίγο μεγαλούτσικη και τον κάνει να δείχνει πιτσιρίκος.

Υ.Γ.3: Σικάτη, δεν μπορείς να πεις, και κορμάρα, αλλά εκεί κατά το σούρουπο έκλαιγε το μακιγιάζ απάνω της. Έλεγε δεν αντέχω άλλο, θα σου προδώσω την ηλικία σου.
Μεγάλο αγώνα έκανε η Max Factor. Τρε ζολί. Απ’ το να ‘χεις κάνα γκομενάκι τύπου Μελάνια να σε σέρνει, καλύτερη αυτή. Σοβαρή και καθηγήτρια. Θες να ρωτήσεις κάτι, δε χρειάζεται να ψάχνεις την Google. Έτσι όπως καθόταν πίσω του, ήταν σαν τη γιαγιά που ήρθε να δει τον εγγονό που θα πει το ποίημα.

Υ.Γ.4: Βγήκε στην Ερμού πριν φύγει ο Μακρον και έκανε βόλτα, εκεί που δεν τολμούν να βγουν οι δικοί μας για να μην ακούσουν τα εξ αμάξης. Και τους αποθέωσαν. Τι να κάνουμε; Λεφτά ήρθαν να δώσουν και οι άνθρωποι βάραγαν παλαμάκια. Χαλασμός. Μάικλ Τζάκσον ο Μακρόν. Τι ήθελε να πει ο Εμανουέλ με τη βόλτα αυτή; Τόλμα Μέρκελ αν θες να κάνεις βόλτα στην Ερμού. Έλα Σόιμπλε να δούμε αν θα σε αποθεώσουν. Οι Έλληνες έδειχναν προς τη Γαλλία την αγάπη τους για την Ευρώπη που θέλουν, απαξιώνοντάς την ίδια στιγμή την συμπεριφορά των Γερμανών όλα αυτά τα χρόνια, οι οποίοι λόγω εκλογών και για να τους ψηφίσουν οι έλληνες της Γερμανίας, το παίζουν καλοί. Στάζει μέλι η Μέρκελ, ούτε μια δήλωση εναντίον μας ο Σόιμπλε. Αλλά τους ξέρουμε απ’ την ιστορία.

Υ.Γ.5: Την ίδια ώρα, ο υποτακτικός Άδωνις παρίστανε το γκαρσόνι πάνω απ’ το κεφάλι του Σόιμπλε και έβαζε τον φίλο του, τον έμπορο όπλων να του τραβάει φωτογραφίες. Όλες οι πληροφορίες για το πώς έφτασε ο χουντικός καραγκιοζάκος να είναι πάνω απ’ τον Κυριάκο στη Νέα Δημοκρατία, υπάρχουν σ’ αυτή τη φωτογραφία. Βλέπεις ακριβώς την πολιτική που θα ακολουθήσουν. Τέτοιο καμάρι πια. Αυτός νόμιζε οτι φωτογραφιζόταν με τον Χίτλερ.
Εντάξει έχει βασανίσει κόσμο και ο Σόιμπλε, αλλά για να φτάσει τον Χίτλερ έχει δρόμο ακόμα.
Αλλά πώς χώνεται αυτός ο Άδωνις για να υπάρξει σαν το τιρμπουσόν στους φελλούς. Εγώ έτσι θα τον λέω, γαλλικά. Τρυμπουσόν (από το τρυπώνω).

Θα τον ξεπροβοδίσουν από υπουργό Οικονομικών τον Σόιμπλε, αλλά πάλι κάπου θα τον χώσουν για να συνεχίσει να μας βασανίζει ο κακόψυχος. Οι Έλληνες της Γερμανίας που έχουν υποστεί εξευτελισμούς και ειρωνείες όλα αυτά τα χρόνια στη Γερμάνια ξέρουν τι θα κάνουν.

Υ.Γ.6: Ποσό γλείφτης αυτός ο Άδωνης. Στην προηγούμενη ζωή πρέπει να ήταν σάλιο. Χειρότερη εικόνα απ’ αυτή για τον Κυριακό δεν υπήρχε. Ο Τσίπρας αγκαλιά με τον Μακρόν και ο Άδωνης με Σόιμπλε γκαρσόν.

Πού πας με τον χουντικό καημένε, να το παίξεις κεντρώος. Πού;

Υ.Γ.7: Πάντως με τις φωτογραφίες του Άδωνη πάνω από το κεφάλι του Σόιμπλε έχουν ξεσαλώσει στο Twitter. Γελάνε και οι servers της εταιρείας στην Αμερική.
Ο φωτογράφος ήταν ο Γιώργος Πατεράκης, γνωστός για την εμπλοκή του στα εξοπλιστικά προγράμματα (eurofighter) επί ΠΑΣΟΚ, ο οποίος διατηρεί στενές επαφές με το γερμανικό κατεστημένο και φέρεται μάλιστα ότι είχε μεσολαβήσει για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο. «Δεν ήμασταν παρέα», είπε την επόμενη ο Άδωνις, αλλά δυστυχώς αγαπητέ Τρυμπουσόν, οι φωτογραφίες σε διαψεύδουν.

Υ.Γ.8: Σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» προσπαθεί σήμερα να «βαφτίσει» τον Άδωνη απλό δεξιό.
Πώς γίνεται μία σοβαρή εφημερίδα να μην ξέρει το παρελθόν αλλά και τις άπειρες δηλώσεις του στο παρόν, πώς μπορεί να αγνοεί το ύφος, χαρακτηριστικό εκείνων των εποχών, πώς μπορεί να μην ξέρει σε ποιον πολιτικό χώρο ήταν, τι δηλώσεις έχει κάνει για τη χούντα, τι έλεγε για τους μετανάστες, τι ακραία ρητορική διέθετε, ρητορική που θα ζήλευε και η Χρυσή Αυγή;
Προς τι το ολοσέλιδο λοιπόν στον Άδωνη;Ο νοών νοείτω…

Υ.Γ.9: Στο πόδι είδε ο Μακρόν τον Κυριάκο Απομακρόν. Ξεπέτα κανονική. Χωρίς φωτογραφίες. Όπως προσέχετε στις φωτογραφίες, σε καμιά δεν κοιτούν το φακό. Έδωσαν μία φωτογραφία πλάτη ο Μακρόν. Του τη φέρανε πισώπλατα που λένε, αλλά και η άλλη φωτογραφία στην οποία κάθονται στις καρέκλες, πάλι δεν κοιτάνε τον φακό. Που σημαίνει ότι ο Μακρόν δεν ήθελε να φωτογραφηθεί μαζί του. Ξέρει ότι ο Κυριάκος είναι της γερμανικής σχολής, κάτι θα ‘χει πάρει και το αυτί του για τη σχέση του με τη Siemens, όποτε κράτησε τις αποστάσεις του, τηρώντας απλά το εθιμοτυπικό.

Είναι σαφές ότι ο Μακρόν θέλει να βοηθήσει τη χώρα να φύγει από τη δίνη του χρέους, προκαλώντας διαρκή κίνδυνο στην ευρωζώνη που παραπαίει και όχι βέβαια να βοηθήσει τον Κούλη να γίνει πρωθυπουργός.
Χημεία δεν φάνηκε να έχουν.
Η φωτογραφία είναι «ω, ρε πούστη μου ας μην μας πάρουν καμιά φωτογραφία μαζί».

Απομακρόν, λοιπόν, οι φωτογραφίες στη γαλλική πρεσβεία, υστέρα μάζεψε τα δάκρυα του ο αδερφός της Ντόρας και πήγε στην Πειραιώς να κάνει δηλώσεις. Κλάματα.

Κοτζάμ σπίτι του Βοναπάρτη αγόρασε στο Παρίσι ο Κυριάκος κι εσύ ούτε μία φωτογραφία, ούτε μία selfie; Εδω βγήκες με τους κουλουρτζήδες στην Ερμού και με τον ηγέτη της ακροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας ούτε μία; Αυτό στενοχώρησε ακόμα και την Ντόρα, που όλοι ξέρουν τι αισθήματα τρέφει για τον Κυριάκο.

Υ.Γ.10: Και οι τρεις κύριες καλοντυμένες ήταν, τώρα περί ορέξεως… Ας πούμε ο ταξιτζής μου είπε εμένα μου άρεσε η Μακρόνα…

-«Διότι αδερφέ ό,τι και να λέμε η γριά η κότα έχει το ζουμί».
-«Πιο ζουμί” του λέω; “Αυτή είναι πετσί και κόκκαλο».
-«Ξέρεις τι ζουμί έχει το παλιό το κόκκαλο;»
Με τα βίτσια του ανθρώπου δεν τα βάζεις!

Υ.Γ.11: Τη δημαρχία της Αθήνας θέλει, λέει, να διεκδικήσει η Βάνα Μπάρμπα έχοντας ως μέντορα τον Θόδωρο Πάγκαλο, με τον οποίον φωτογραφήθηκαν μαζί πρόσφατα στα μπουζούκια. Χώρος κατάλληλος για να συζητήσεις για το πολιτικό σου μέλλον.

Δεν ξέρουμε αν το σύνθημα της καμπάνιας θα είναι το «μαζί τα φάγαμε», φράση την οποία όπως είπε πιστεύει και ίδια…

Πετάχτηκε ο ταξιτζής που άκουγε την κουβέντα και μου λέει: «τι μαλακίες είναι αυτές, ας πάρει η Βάνα άλλα τρία γκομενάκια ζουμερά και ας βάλει από κάτω σλόγκαν «μαζί τον φάγαμε» και από κάτω «τον μπακλαβά».

Ο κόσμος είναι σαλταρισμένος τον πιο τρελό θα βγάλει για δήμαρχο!

Υ.Γ.12: Πολλές καλές κυρίες σέρνουν ξοπίσω τους στη Σκουφά, στην Τσακάλωφ και στην Πατριάρχου Ιωακείμ, σκυλιά. Άλλες γκριφόν, άλλες κανις κι άλλες αδέσποτα.

Η Φώφη Γεννηματά έσερνε, λέει, την Παρασκευή στους δρόμους του Κολωνακίου καμιά δεκαπενταριά νεολαίους του ΠΑΣΟΚ. Που πήγαινε; Να καταθέσει την υποψηφιότητα της για την ηγεσία της κεντροαριστεράς, χωρίς Αριστερά. Γιατί όλοι αυτοί θέλουν συνεργασία μόνο με τη Δεξιά.

Γιατί τους πήρε μαζί της; Μόνο αυτή ξέρει. Αν πάντως το έκανε για να βοηθήσει την εικόνα της δεν τα κατάφερε. Έμαθα ότι όλοι στο δρόμο γελούσαν μαζί της…

Υ.Γ.13: Όχι, ο Γιώργος δεν θα βάλει υποψηφιότητα. Κατέστρεψε τη χώρα, είναι για να ξανακυβερνήσει; Το παΐδι είναι στο χάσιμο.

Υ.Γ.14: Τι θα γίνει μ’ αυτό το βλαμμένο στη Βόρεια Κορέα που πάει και πατάει τα κουμπιά; Κι αυτός δεν έχει Κογκρέσα να τον σταματήσουν, μπαίνει μέσα και πατάει το κουμπί. Βλέπω άστρα να πέφτουν και λέω «έχει γούστο να ‘ναι κανάς πύραυλος του Κιμ Γιονγκ Ουν».

Υ.Γ.15: Θα κλείσω με ένα κουιζάκι να χαλαρώσουμε Κυριακή που ‘ναι: Ποιος πρωτοκλασάτος «γαλάζιος» και πρώην υπουργός είναι εδώ και καιρό «κομμένος» από πάνελ κι εκπομπές; Για να σας δώσω κι ένα tip, δημοκράτη από κούνια… δεν τον λες!

Η απάντηση τις επόμενες ημέρες εδώ, στο altsantiri.gr.

Υ.Γ.16: Ο τυφώνας Ίρμα δεν είναι τίποτα μπροστά στον τυφώνα Σόιμπλε που διέλυσε όλη τη χώρα!

Keywords
max factor, νεα δημοκρατια, ΔΕΘ, θεσσαλονικη, max, θες, google, μερκελ, σόιμπλε, γαλλια, νέα, καμάρι, τσιπρας, twitter, ΠΑΣΟΚ, σημαίνει, siemens, αθηνα, κανις, κορεα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εφημεριδα δημοκρατια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, www.google.gr, Καλή Χρονιά, χρυση αυγη, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2013, αδεσποτα, βερολινο, γερμανια, γκαζον, γκριφον, γυναικα, δημοκρατια, ηγεσια, πειραιως, πικνικ, πιτσιρικος, σλογκαν, φωτογραφιες, φωτογραφια, χιτλερ, χουντα, χυτρα, ωρα, siemens, αγαπη, αστρα, αγκαλια, αδωνις, αεροδρομιο, αμερικη, ανθρωπος, απλα, αυτι, βανα μπαρμπα, βορεια, βορεια κορεα, γαλλικα, γινει, γινεται, δακρυα, δυστυχως, δηλωση, δηλωσεις, δινη, δειχνει, δοντι, ειπε, εκθεση, επενδυσεις, ερμου, ευρωπη, εφημεριδα, ζωη, ιδια, ηλικια, υφος, θες, εικονα, ιωακειμ, λεφτα, μακιγιαζ, μακρια, μελι, μπορεις, ντορα, καμάρι, ξεπετα, ποιημα, παρισι, προγραμματα, ρητορικη, σκυλια, σόιμπλε, σπιτι, στο κοκκινο, στομα, τυφωνας, τρια, φωφη, φωφη γεννηματα, χρυση, χωρα, η εφημεριδα, κανις, κυριακου, κυριακη, max, max factor, μπροστα, μπουζουκια, πληροφοριες, σημαίνει, τρελο, θεματα, γιαγια
Τυχαία Θέματα