Ο Ερντογάν δεν κάνει πίσω για τους S-400 – Τραμπ: Πρόβλημα η εξαγορά τους, αλλά η Τουρκία είναι φιλική χώρα

«Τα βλέμματα είναι στραμμένα στη διαδικασία παράδοσης», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος για τους S-400 από την Οσάκα της Ιαπωνίας όπου γίνεται η G20«Φιλική χώρα η Τουρκία, αλλά οι S-400 αποτελούν πρόβλημα», είπε από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μένει… ακλόνητος στις θέσεις του σχετικά με την αγορά των S-400 και έκανε σαφές από την Οσάκα της Ιαπωνίας, όπου δίνει το «παρών» στη G20. Εκεί βρίσκονται τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ όσο και ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τους οποίους ο πρόεδρος της Τουρκία συναντήθηκε και τόνισε ότι τα βλέμματα είναι, πλέον, στραμμένα

στη διαδικασία παράδοσης των S-400.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, πάντως, παρουσία του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η εξαγορά από την Άγκυρα του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400 είναι «ένα πρόβλημα».  Άφησε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία. Οι δυο τους βρέθηκαν, μάλιστα, δίπλα, δίπλα στην κοινή φωτογράφηση των ηγετών.

«Ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ θέλει να επιλυθούν τα προβλήματα όσον αφορά τα πυραυλικά σχέδια της Τουρκίας χωρίς να ζημιωθούν οι σχέσεις των δύο χωρών», ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Ο «Σουλτάνος» ανέφερε, λοιπόν, ότι δεν θα υπάρξει υποχώρηση όσον αφορά στη συμφωνία για την απόκτηση του συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας ρωσικής κατασκευής S-400. «Τα βλέμματα είναι στραμμένα στη διαδικασία παράδοσης», πρόσθεσε ακόμα. Η παράδοση, όπως έχει γίνει γνωστό από Τουρκία και Ρωσία αναμένεται να γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Erdoğan, Putin ile görüştü: S-400 sevkiyatları konusunda yol haritasını devamını izliyoruz

Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Japonya’nın Osaka kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’nde bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Er… https://t.co/k90t6gF3me

— TR

Keywords
Τυχαία Θέματα