Ο Βαρουφάκης απαντά για τη φωτογραφία στο cabrio και τις παραιτήσεις στελεχών του (video)

«Η άποψη ότι αν είσαι αριστερός, πρέπει να είσαι και μίζερος είναι μακριά από μένα», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφορικά με τη φωτογραφία του ίδιου και της συζύγου του, Δανάης Στράτου, μέσα σε cabrio.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» στον ΑΝΤ1 και μίλησε τόσο για τη φωτογραφία που έχει viral, όσο και για τις παραιτήσεις στελεχών του κόμματός του, οι οποίες συνοδεύτηκαν από «βολές» για οικογενειοκρατία

και για το γεγονός που ο ίδιος «έχει φορέσει στο κόμμα τη σύζυγο του».

«Η άποψη ότι αν είσαι αριστερός, πρέπει να είσαι και μίζερος είναι μακριά από μένα. Ας το κάνουμε λίγο λιανά αυτό. Έχετε ακούσει για τον Φρίντριχ Ένγκελς; Εργοστασιάρχης ήταν. Οι μεγαλύτεροι επαναστάτες κι από την ελληνική επανάσταση κι από τη γαλλική επανάσταση δεν ήταν αναγκαστικά οι άνθρωποι που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Ήταν κάποιοι άνθρωποι από ανώτερες τάξεις οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν κι αντί να κάνουν ντόλτσε βίτα, άφησαν αυτά που έκαναν κι έκαναν κάποια άλλα πράγματα», είπε για τη φωτογραφία, ενώ σε ό,τι αφορά στις παραιτήσεις τόνισε: «Τους ανθρώπους αυτούς δεν τους ξέρω προσωπικά. Ποτέ δεν στρέφομαι εναντίον ανθρώπων που έχουμε συμπορευτεί δέκα μέτρα. Ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η επιστολή δημοσιεύτηκε τη μέρα που ψηφίστηκε το νέο μας καταστατικό. Το καταστατικό μας ψηφίστηκε αμεσοδημοκρατικά. Με τρόπο που δεν έχει ποτέ ξανά, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα