Οι πεσόντες των καιρών (εικόνες)

Ο τραγικός απολογισμός από τη φονική πλημμύρα στη Δυτική ΑττικήΟι συγκλονιστικές ιστορίες των θυμάτων: «Μητέρα φοβάμαι, πνιγόμαστε»16 νεκροί, τέσσερις αγνοούμενοι και 12 τραυματίες«Βοήθεια, νερό, πνίγομαι»: Τα τελευταία λόγια του 38χρονου οδηγού που αγνοείται στη ΜάνδραΤσίπρας: Δέσμευσή μας να προχωρήσουμε σε άμεση αποκατάσταση των περιουσιών

Των κακών μας καιρών, των ανύπαρκτων έργων και των αναδασώσεων. Μόνο εντύπωση δεν μας προκαλεί πια ο αριθμός των 16 νεκρών από… βροχή. Ναι, 16 νεκροί, τέσσερις αγνοούμενοι και 12 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από τη φονική πλημμύρα στη Δυτική Αττική,

με επίκεντρο τη Μάνδρα. Οικογένειες ολόκληρες διαλύθηκαν μέσα σε δύο ώρες. Όλα αυτά στην Ελλάδα του 2017 και ενώ έχουμε πληρώσει και διπλοπληρώσει δεκάδες αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν και άλλα τόσα που έμειναν στα χαρτιά.

Δείτε επίσης: Ξενύχτησαν με καταιγίδες οι κάτοικοι της Δ. Αττικής – Αναζητούνται έξι αγνοούμενοι (εικόνες)

Ο απολογισμός των θυμάτων

Μία άτυχη γυναίκα, ηλικίας 75 με 80 ετών, έχασε τη ζωή της στην περιοχή της Μάνδρας, ενώ νεκρός ανασύρθηκε και ένας ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο υπόγειο διαμέρισμά του στην οδό Αγαμέμνονος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του κατάφεραν να βγουν από το σπίτι.

Το τρίτο θύμα της κακοκαιρίας είναι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Δείτε επίσης: Η απόγνωση θα ξενυχτήσει κι απόψε στη Μάνδρα (εικόνες – video)

Το τέταρτο θύμα της κακοκαιρίας πρόκειται για έναν άνδρα που εντοπίστηκε σε προαύλιο χώρο επιχείρησης που βρίσκεται μεταξύ δευτέρου και τρίτου χιλιομέτρου στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών.

Το πέμπτο θύμα είναι μια νεκρή γυναίκα που εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο επί της οδού Αίαντος στη Μάνδρα Αττικής.

Δείτε επίσης: Τσίπρας: Δέσμευσή μας να προχωρήσουμε σε άμεση αποκατάσταση των περιουσιών (εικόνες)

Οι σοροί άλλων δύο θυμάτων της κακοκαιρίας εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 50 και 80 ετών. Οι σοροί τους θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο για ταυτοποίηση.

Επίσης, νεκροί βρέθηκαν ένας κυνηγός κι ένας οδηγός φορτηγού. Ο κυνηγός βρέθηκε στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, σε εξωτερικό χώρο, και ο οδηγός στο 26ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

Δείτε επίσης: Αυτός είναι ο 46χρονος απόστρατος υπαξιωματικός που έχασε τη ζωή του στις πλημμύρες

Νεκρός βρέθηκε επίσης ένας άνδρας που ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας, στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, ενώ νεκρή είναι ακόμα μία γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης, στη συμβολή Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα.

Ακόμα ένας άνδρας ηλικίας 30-35 ετών, εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο στο 5ο-6ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

Δείτε επίσης: «Βοήθεια, νερό, πνίγομαι»: Τα τελευταία λόγια του 38χρονου οδηγού που αγνοείται στη Μάνδρα (video)

«Μητέρα φοβάμαι, πνιγόμαστε»

Ανάμεσα στα θύματα είναι ο Γιώργος Μακαρούνας 36 ετών, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού.

Ο άτυχος άνδρας είχε εγκλωβιστεί στη Μάνδρα μέσα στο όχημά του από τα νερά, και μιλούσε με τη μητέρα του στο τηλέφωνο, λίγες στιγμές πριν πεθάνει.

Δείτε επίσης: Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων από τη θεομηνία: «Μητέρα φοβάμαι, πνιγόμαστε» (εικόνες)

Της περιέγραφε την κατάσταση και έδειχνε φοβισμένος. Όταν επιχείρησε να βγει από το φορτηγό, η γραμμή του τηλεφώνου έκλεισε ξαφνικά. «Μητέρα φοβάμαι, πνιγόμαστε» ήταν τα τελευταία του λόγια.

Ο 36χρονος άνδρας και πατέρας δύο παιδιών παρασύρθηκε από τον χείμαρρο και βρήκε τραγικό θάνατο.

Δείτε επίσης: Νεαρός περιγράφει πώς έσωσε τον πατέρα του Μαζωνάκη από τις φονικές πλημμύρες

Τα δύο αδέρφια

Συγκλονιστική είναι και η ιστορία δύο αδερφών που είχαν πάει για κυνήγι. Ο Μπάμπης Δημητρόπουλος με τον αδερφό του, Δημήτρη παρασύρθηκαν από τον χείμαρρο, με αποτέλεσμα ο πρώτος να χάσει τη ζωή του. Μέχρι αυτή την ώρα, αγνοείται ο αδερφός του.

Δείτε επίσης: Σάρωσε τον Πειραιά η κακοκαιρία – Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα στο Κερατσίνι (video)

Το τρίτο θύμα που αναγνωρίστηκε είναι ο Σεραφείμ Γκορτζάς, πρώην τεχνικός δικτύου του ΟΤΕ.

Ο 46χρονος απόστρατος υπαξιωματικός που έχασε τη ζωή του στις πλημμύρες

Δείτε επίσης: Σφοδρή κακοκαιρία «σάρωσε» όλη τη χώρα – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

O Γιώργος Πολυμερόπουλος, πατέρας δύο παιδιών, 10 και 16 ετών, απόστρατος υπαξιωματικός είναι ένα από τα θύματα της φονικής κακοκαιρίας που σάρωσε τη Δυτική Αττική.

Ο άτυχος 46χρονος πνίγηκε στη Μάνδρα Αττικής από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου.

Δείτε επίσης: Πλημμύρισε η Πιερία από τη θεομηνία – Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους (εικόνες – video)

Keywords
Τυχαία Θέματα