Οι Σέρβοι αποκαλύπτουν πιθανά κίνητρα της δολοφονικής απόπειρας κατά του Ντάρκο Κοβάσεβιτς (video)

Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντάρκο Κοβάσεβιτς έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα το βράδυ της Τρίτης (07/01) απασχολεί και τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ στη πατρίδα του τη Σερβία, ρεπορτάζ ιστοσελίδας στέκεται σε πιθανά κίνητρα των δραστών. Τι εξετάζουν οι ελληνικές Αρχές με βάση τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους… Νέα κατάθεση έδωσε ο πρώην παίκτης. Δε βρέθηκε κάλυκας στον τόπο της επίθεσης.

Συγκεκριμένα, το «alo.rs» υπογραμμίζει ότι δύο είναι τα πιο πιθανά κίνητρα, «μιλώντας» για πιθανές οικονομικές

– επαγγελματικές διαφορές, αλλά και ένα τροχαίο ατύχημα που είχε η κόρη του, Στέλλα στα μέσα Ιουλίου του 2017 και από το οποίο κι εκείνη τραυματίστηκε σοβαρά.

UPUCAN DARKO KOVAČEVIĆhttps://t.co/d3xnS2NphY

— ALO! javlja (@ALOnovine) January 7, 2020


Φως στα σκοτεινά αίτια της μαφιόζικης επίθεσης κατά του Ντάρκο Κοβάσεβιτς προσπαθούν να ρίξουν στην πατρίδα του. Όσο περνούν οι ώρες τα σενάρια με τα πιθανά κίνητρα των δραστών ολοένα και πληθαίνουν. Η ιστοσελίδα «Alo.rs», επικαλείται, πάντως, πηγές από το περιβάλλον του πρώην παίκτη.

Όσον αφορά στο τροχαίο ατύχημα που είχε η κόρη του, Στέλλα στα μέσα Ιουλίου του 2017 και από το οποίο κι εκείνη τραυματίστηκε σοβαρά, σύμφωνα με μαρτυρίες στο όχημα που οδηγούσε η κοπέλα βρίσκονταν άλλοι τρεις νέοι, με την νεαρή οδηγό να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα και να καρφώνεται σε άλλο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μία γυναίκα.

Όπως έγινε γνωστό μετά στο αίμα της οδηγού βρέθηκε σημαντική ποσότητα αλκοόλ (0,75) που ήταν πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, ενώ από το ατύχημα η οδηγός του άλλου αυτοκινήτου τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά και χρειάστηκε αρκετές επεμβάσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία, αλλά και πολύμηνη αποκατάσταση.

Τι εξετάζουν οι ελληνικές Αρχές

Οι ελληνικές Αρχές ερευνούν προς κάθε κατεύθυνση και όπως φαίνεται εστιάζουν και σε αυτή την υπόθεση, ψάχνοντας πιθανή διασύνδεση με την δολοφονική απόπειρα κατά του Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Από εκεί και πέρα, οι Αρχές στην Ελλάδα πήραν τα πρώτα στοιχεία από τον 47χρονο πρώην άσο του Ολυμπιακού. «Είδα κάποιον να βγαίνει έξω από το αυτοκίνητό του με το όπλο και με πλησίασε. Ενστικτωδώς έπεσα στα δεξιά. Με πυροβόλησε και μετά μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε», φέρεται να δήλωσε στις Αρχές ο Σέρβος, σύμφωνα με Μέσα Ενημέρωσης της χώρας του.

Η ΕΛΑΣ φέρεται να έχει στα χέρια της ένα όπλο που βρέθηκε στο smart που χρησιμοποίησαν οι δράστες – ή ο δράστης – ενώ προσπαθούν να βρουν υλικό από κάμερες. Οι αστυνομικοί δε βρήκαν κάλυκα στο χώρο της επίθεσης, οπότε ο δράστης δεν αποκλείεται να χρησιμοποίησε περίστροφο, οπότε το όπλο που βρέθηκε στο αμάξι να μην έχει σχέση με την επίθεση.

Το Smart βρέθηκε καμένο κοντά στο σπίτι του πρώην παίκτη και όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ είχε πλαστά πινακίδες.

#FútbolInternacional: Policía griega cree que Kovacevic fue tiroteado por profesionales. https://t.co/fSlLLiRkw6 pic.twitter.com/dBKmmay4d0

— Bichito (@BichitoEC) January 8, 2020

«Κάνω μια ήσυχη ζωή, δεν έχω διαφορές»

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς την Τετάρτη (08/01) έδωσε νέα κατάθεση στους αστυνομικούς και μετά από ερωτήσεις τους, του είπε: «Δεν έχω διαφορές με κάποιους. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να έχω βρεθεί στόχος επίθεσης. Δεν έχω δεχθεί απειλές. Δεν έχω κάνει επιχειρηματικά και οικονομικά ανοίγματα. Κάνω μια ήσυχη ζωή».    

Επαγγελματικό χτύπημα «βλέπει» η ΕΛΑΣ, όπως τονίστηκε από την πρώτη στιγμή και αξιωματικοί αναφέρουν ότι μπορεί να να μιλήσει κάποιος για «πρόχειρη» απόπειρα δολοφονίας, με την έννοια ότι εάν ήθελαν οι δράστες να σκοτώσουν τον πρώην επιθετικό, που έχει σπουδαία καριέρα, θα μπορούσαν να το είχαν κάνει. Δεν αποκλείουν οι δράστες να ήθελαν να στείλουν μήνυμα σε… άλλους με την συγκεκριμένη ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς σταμάτησε τη μπάλα, ενώ αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό, λόγω προβλήματος στην καρδιά. Από τότε υπηρετεί τους «ερυθρόλευκους» από διάφορα πόστα.

Former @swfc forward Darko Kovacevic has cheated death after being shot at outside his home in Athens.

The retired Serbian international was attacked by two men who ambushed him as he went to park his car

Good luck with your recovery Darko after this shocking incident pic.twitter.com/Wzgo1E994m

Paul Rutter (Newcastle Fans TV) (@PaulRutter_NFTV) January 8, 2020

El ex futbolista Darko Kovacevic fue tiroteado al salir de su casa.
La policía aseguró que el ataque fue un aviso realizado por profesionales y no fue un intento de asesinato.https://t.co/tfmYWL5ybo pic.twitter.com/xtgrQyC20z

— TV Digital Los Mochis (@TvMochis) January 8, 2020

La Policía griega cree que Kovacevic fue tiroteado por profesionales https://t.co/FGCrD3ny8b… https://t.co/JRXNUpReao

— La Mega Colombia (@lamega_colombia) January 8, 2020

Πηγή: Οι Σέρβοι αποκαλύπτουν πιθανά κίνητρα της δολοφονικής απόπειρας κατά του Ντάρκο Κοβάσεβιτς (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα