«Όποιοι υψώνουν σημαίες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να τις υπερασπιστούν με το αίμα τους»

Κάλεσε τη Βουλή να υιοθετήσει μια εθνική θέση απέναντι στην Τουρκία«Δεν υπάρχει αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών»Επανέλαβε τη θέση του: Όμηροι από την Τουρκία οι δύο έλληνες στρατιωτικοίΠυρά κατά του γ.γ. του ΝΑΤΟ

Παρέμβαση στο ζήτημα των τριών νεαρών που φέρεται να ύψωσαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής,

διατηρώντας ήπιους αλλά πολύ αυστηρούς τόνους και καλώντας παράλληλα τη Βουλή να υιοθετήσει μια εθνική θέση απέναντι στην Τουρκία.

«Αυτός που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου θα πρέπει να την υπερασπιστεί ή να έρθει στο στρατό για να πει ότι εγώ αποφάσισα σήμερα με δύο φίλους μου που είναι Πάσχα να βάλουμε μια σημαία εκεί. Να το ξέρετε και σας ενημερώνουμε και σας καλούμε να την υπερασπιστείτε. Βεβαίως και σε κάθε ελληνικό νησί πρέπει να μπορούμε να βάλουμε μια ελληνική σημαία αλλά το θέμα είναι ότι η σημαία είναι σύμβολο και η προβολή σημαίας αποτελεί ισχυρή πράξη επιβολής εθνικής κυριαρχίας. Όταν λοιπόν κάποιος παίρνει τη σημαία και την τοποθετεί κάπου πρέπει να διασφαλίσει ο ίδιος ή με ενημερωμένες τις ένοπλες δυνάμεις ότι θα την υπερασπιστεί με το αίμα του και μέχρι το τέλος. Το να πάρεις μια βάρκα και να πεις τώρα που είναι Πάσχα ας βάλουμε στην τάδε βραχονησίδα μια σημαία και ας τρέχει μετά το φυλάκιο να το υπερασπιστεί. Την υπερασπιζόμαστε βεβαίως και θα υπερασπιστούμε όποια σημαία όπου κι αν είναι, αλλά η προβολή της εθνικής κυριαρχίας δια του συμβόλου είναι πράξη που είναι και υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει και τη δυνατότητα εν συνεχεία να μπορέσει να τη στηρίξει», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών»

Αναφερόμενος στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια είπε ότι δεν υπάρχει αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών προσθέτοντας ότι «η συνθήκη της Λωζάνης είναι δεσμευτική για εμάς και το ΝΑΤΟ και την Τουρκία».

Στη συνέχεια ζήτησε να διαβάσει την απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια και κάλεσε την Βουλή να υιοθετήσει μια εθνική θέση απέναντι στην Τουρκία.

«Όμηροι από την Τουρκία οι δύο έλληνες στρατιωτικοί», επαναλαμβάνει ο Καμμένος

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, επιμένοντας στον χαρακτηρισμό «όμηροι». «Είναι θέμα που προκάλεσε πολλές συζητήσεις γιατί τους ανέφερα εγώ ως ομήρους. Μακάρι να είχα διαψευστεί αλλά η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει ομήρους τους δύο Έλληνες χωρίς να τους απευθύνει κατηγορίες, έχει αμερικανό πολίτη που είναι σε φυλακή με διάταγμα του Ερντογάν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Πυρά κατά του γ.γ. του ΝΑΤΟ

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας στηλίτευσε και τη στάση του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν αντέδρασε όταν ο τελευταίος εξαπέλυε επίθεση εναντίον της Ελλάδας

«Κανέναν δεν μπορεί να ικανοποιεί η εικόνα του ΓΓ του ΝΑΤΟ του, Γενς Στόλτενμπεργκ, να ακούει στωικά τις προκλήσεις εκ μέρους του τούρκου αξιωματούχου» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Καμμένος και ξεκαθάρισε ότι η κράτηση των δύο στελεχών των ενόπλων δυνάμενων δεν είναι διμερές θέμα αλλά είναι ζήτημα της Ελλάδας, της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. «Είναι διεθνές θέμα, θέμα δικαίου θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα