Όταν ο αθλητισμός ενώνει, προσφέροντας μοναδικές στιγμές σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη (video)

Μαγικές στιγμές μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός και αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές μέσα στα γήπεδα. Ο αθλητισμός ενώνει, προσφέροντας και σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Πολλές φορές ένα χαμόγελο δεν ξεπληρώνεται με τίποτα…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι ΟλυμπιακόςΑΕΚ φέτος στο «Γ. Καραϊσκάκης» με επίσημη προσκεκλημένη την Μυρτώ, η οποία το καλοκαίρι

του 2012 είχε δεχτεί επίθεση από έναν αλλοδαπό, ονόματι Αχμέτ Βακάς, στην Πάρο όπου έκανε διακοπές. Τότε που είχε κοντά της και μια άλλη κοπέλα, φίλαθλος του Ολυμπιακού, που έχει κινητικά προβλήματα. 

Πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι μαζεύτηκαν τα χρήματα που χρειάζονταν για τη διαδικασία αποκατάστασης της Μυρτούς στο εξωτερικό, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να καλύπτει το ποσό των 20.000 που απαιτούταν γι’ αυτό τον σκοπό. Φυσικά βοήθησε και ο κόσμος.

Η ΑΕΚ είναι πάντα κοντά στην άτυχη κοπέλα, που εδώ και χρόνια δίνει έναν μεγάλο αγώνα:

Πρόσφατα, η ΑΕΚ στον αγώνα με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα με αναπηρία, έκανε μία σπουδαία ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα, συνάνθρωποι μας με αναπηρία συνόδεψαν τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.

Το μήνυμα που ακούστηκε, μάλιστα, πριν από την έναρξη του παιχνιδιού ήταν το εξής: «Αγαπητοί φίλαθλοι! Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία, η ΠΑΕ ΑΕΚ στέλνει και σήμερα το μήνυμα της ισότητας και του απόλυτου σεβασμού στη διαφορετικότητα! ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ! Καλωσορίζουμε στο γήπεδο μας μαθητές και αθλητές από το ειδικό σχολείο Ιλίου και το αθλητικό σωματείο Τυρταίος, οι οποίοι και θα συνοδεύσουν τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο».

Η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε δώσει ξανά βοήθεια σε παιδί που ήταν σε νοσοκομείο:

Ο Λούκα Ντόντσιτς, πριν από τη νέα φοβερή εμφάνιση με τους Ντάλας Μάβερικς, συνάντησε την οικογένεια με το 22 μηνών αγόρι που είχε βοηθήσει για την θεραπεία του.

Συγκεκριμένα πρόκειται τον Κρις από τη Σλοβενία, ο οποίος αντιμετωπίζει μια σπάνια ασθένεια με τους μύες του. Ο διεθνής αστέρας του NBA είχε βοηθήσει ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια δολάρια, για να μπορέσει να θεραπευτεί ο μικρός. Ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είχε την ευκαιρία να συναντήσει την οικογένεια του δίχρονου αγοριού.

Ο ίδιος «πόσταρε» στο twitter λίγο αργότερα: «Μου έφτιαξε την ημέρα…».

. @luka7doncic meets 22-month-old Slovenian boy, Kris, for whom Luka helped raise more than $2.2 million so he could get medical treatment at UCLA for a rare muscle condition. I spoke to Luka’s mom and will have more on this story at @SportsDayDFW. pic.twitter.com/jQ7lfSIZQ1

— Brad Townsend (@townbrad) 1 Δεκεμβρίου 2019

Σε άλλο παιχνίδι ο Λούκα Ντόντσιτς πρόσφερε τα παπούτσια του σ’ ένα παιδί που το είχε πραγματικά ανάγκη:

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όπως και σε πρόσφατο παιχνίδι των Μιλγουόκι Μπακς, συνηθίζει να δίνει σε παιδιά, που είτε έχουν γενέθλια, είτε μάχονται για την υγεία τους τα παπούτσια του:

Πρόσφατα, νίκη των «ελαφιών» – δια χειρός «Greek Freak» – έκρυβε μια… υπόσχεση από πλευράς του έλληνα αστέρα προς έναν μικρό του θαυμαστή. Πριν από το τζάμπολ του αγώνα, ο πολυτιμότερος παίκτης του NBA συνάντησε τον μικρό Ντέγιον, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το «Make a Wish» έκανε πράξη την επιθυμία του πιτσιρικά, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πηγαίνει κοντά του, να μιλά με τον ίδιο και την οικογένειά του, να του υπογράφει σε μια μπάλα και μια φανέλα και να υπόσχεται πως «… θα νικήσουμε για σένα απόψε». Η νίκη αυτή των Μπακς γράφτηκε στην… καρδιά του μικρού θαυμαστή του «Greek freak».

Το ίδιο είχε πράξει πριν από μερικούς μήνες και ο Φακούντο Καμπάτσο σε αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης:

Μοναδικές στιγμές είχαμε πριν από μήνες στο Μαρόκο. Οι οπαδοί της Ραζά Καζαμπλάνκα έμαθαν ότι ένας νεαρός φίλος της ομάδας απείχε από το γήπεδο επειδή διαγνώστηκε με καρκίνο και γι’αυτό πήγαν κάτω από το σπίτι του, του ευχήθηκαν καλή ανάρρωση μέσω συνθημάτων και τραγούδησαν μαζί του.

Το καλοκαίρι σε φιλικό της Γιουβέντους με την Τότεναμ στη Σιγκαπούρη ένας μικρός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να βρεθεί κοντά στον πορτογάλο άσο και ο αστέρας της «γηραιάς κυρίας» είπε στην ασφάλεια να αφήσει τον πιτσιρικά να πάει κοντά του:

Στην Άρσεναλ, ένας 9χρονος φίλος των «κανονιέρηδων», με το όνομα Mikey Poulli, που έχει υπέστη ολική τύφλωση μετά από σπάνια ασθένεια των ματιών στα 7 του χρόνια, ζει με μοναδικό τρόπο τα ματς της αγαπημένης του ομάδας. Όπως όταν πανηγύρισε το γκολ του Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ απέναντι στην Άστον Βίλα με τα μάτια της ψυχής…

Στην Αργολίδα και στην Κοιλάδα, μέσω των αγώνων και της τοπικής ομάδας στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, έγινε προσπάθεια για να μαζευτούν χρήματα για την μικρή Μιχαέλα, η οποία δίνει αγώνα για να σταθεί ξανά στα πόδια της, μετά το τροχαίο δυστύχημα στο Κολιάκι, όταν και έχασε τη μητέρα της, τον περασμένο Οκτώβριο.

Μια ακόμα συγκινητική ανάρτηση έκανε στο λογαριασμό του στο Instagram o Βαγγέλης Μόρας πριν από μερικούς μήνες. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την ημέρα που πέθανε ο αδερφός του θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα μέσα από τα social media.

Υπενθυμίζεται ότι ο αδερφός του, Δημήτρης Μόρας, είχε διαγνωστεί με λευχαιμία τον Μάρτιο του 2014 και νοσηλεύτηκε για πολύ καιρό στην Αυστραλία, ενώ στη συνέχεια είχε μεταφερθεί στη Λάρισα για να συνεχίσει τη νοσηλεία. Έχασε τελικά τη ζωή του σε ηλικία 33 ετών.

Ο Βαγγέλης Μόρας δημοσίευσε μια φωτογραφία με τον αδερφό του μέσα από το νοσοκομείο, στη λεζάντα της οποίας έγραψε χαρακτηριστικά: «Περάσανε 4 χρόνια και πίστευα ότι θα είναι πιο εύκολη και πιο διαχειρίσιμη συναισθηματικά αυτήν η μέρα, αλλά δυστυχώς είναι πολύ πιο δύσκολη. Η εικόνα σου τριγυρνάει στο μυαλό μου εδώ και μια βδομάδα και το κάνει πολύ δύσκολο, αλλά και πολύ όμορφο γιατί είναι σαν να σε έχω δίπλα μου!!! Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι σε λατρεύω και ότι μου λείπεις πολύ !!! ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ !!! Στην φωτό που βλέπετε κάνω ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ, όποτε μην φοβάστε απλά ενημερωθείτε σωστά».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Περάσανε 4 χρόνια και πίστευα ότι θα είναι πιο εύκολη και πιο διαχειρίσιμη συναισθηματικά αυτήν η μέρα , αλλά δυστυχώς είναι πολύ πιο δύσκολη. Η εικόνα σου τριγυρνάει στο μυαλό μου εδώ και μια βδομάδα και το κάνει πολύ δύσκολο αλλά και πολύ όμορφο γιατί είναι σαν να σε έχω δίπλα μου!!! Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι σε λατρεύω και ότι μου λείπεις πολύ !!! ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ !!! Στην φωτό που βλέπεται κάνω ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ , όποτε μην φοβάστε απλά ενημερωθείτε σωστά !!! @savemoras #myangel #mybrother #missyou #savemoras #myhero #mysuperman

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Moras Vangelis (@moras_vangelis_) στις 18 Ιούλ, 2019 στις 1:22 πμ PDT

Εξαιρετική πρωτοβουλία είχε πάρει και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, όταν μέσω των φιλάθλων μάζεψε χρήματα για τη μεταφορά ενός μικρού παιδιού στην Αυστρία. Αυτό συνέβη στον αγώνα χάντμπολ κόντρα στον Δομήδη.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η ΑΕΚ ανακοινώνει ότι στην αναμέτρηση της ομάδας χάντμπολ της με τον Διομήδη Άργους για την 5η αγωνιστική της Handball Premier που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 με ώρα έναρξης τις 20:30 στην αίθουσα “Γ. Κασιμάτης” του ΟΑΚΑ, θα είναι αφιερωμένη στον μικρό Γιώργο Ιωάννου, που θα πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί στην Αυστρία σε εξειδικευμένη κλινική, ώστε να αφαιρεθεί ο όγκος που έχει στην υπόφυση και το οπτικό χίασμα.

Ολόκληρη η οικογένεια της ΑΕΚ στέκεται στο πλευρό του Γιωργάκη και των γονιών του και στην είσοδο όποιος θέλει θα συνεισφέρει όσα χρήματα επιθυμεί, σε κουμπαράδες που θα έχουν τοποθετηθεί για αυτόν το σκοπό, στηρίζοντας έτσι το μικρό Γιωργάκη.

Καλούμε όλο το φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ και τους φίλους του αθλήματος, να βρεθούν στο γήπεδο και να ενισχύσουν όπως μπορούν το μικρό μαχητή της ζωής.

Όσοι δεν θα μπορέσουν να βρεθούν στον αγώνα και επιθυμούν να ενισχύσουν το μικρό Γιωργάκη, μπορούν να καταθέσουν χρήματα στο λογαριασμό του Συλλόγου “Μικρός Πρίγκιπας” που είναι αρωγός του μικρού μαχητή.

Λογαριασμός: Τράπεζα Πειραιώς, με ΙΒΑΝ GR82 0171 1150 0061 1514 5359 965, με την αιτιολογία κατάθεσης Γεώργιος Ιωάννου.

Η ομάδα χάντμπολ περιμένει το μικρό Γιωργάκη και την οικογένειά του στο γήπεδο!

ΟΛΟΙ στο “Γ. Κασιμάτης”! ΟΛΟΙ στο πλευρό του Γιωργάκη»!

Και ένας άλλος μικρός φίλος της ΑΕΞ χρειάστηκε τη βοήθεια των φίλων της ομάδας και όχι μόνο:

Πριν από μερικούς μήνες ο Παναγιώτης Κόρμπος (Πανιώνιος) επιφύλαξε μια έκπληξη στον γιο του, καθώς του έκανε τα γενέθλιά του μέσα στα αποδυτήρια:

Μέσα στο Νοέμβριο, ο Αστέρας Τρίπολης έδωσε τα έσοδα από φιλική αναμέτρηση κόντρα σε επίλεκτους της Ε.Π.Σ. Αρκαδίας που διεξήχθη στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για τον 17χρονο Πέτρο από την Μεγαλόπολη, ο οποίος πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια.

Στην Ημαθία και όχι μόνο, όλοι βρέθηκαν στο πλευρότου του 17χρονου Ιωάννης Αβραμίδης, αθλητή στίβου (Δέκαθλο) του Ομίλου Κλασικού Αθλητισμού (Ο.Κ.Α.) Βικέλας Βέροιας, κατά τη διάρκεια της προπόνησής του, και συγκεκριμένα στο αγώνισμα του άλματος επί κοντώ. Ο Γιάννης παρέμεινε περίπου δυο εβδομάδες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης… Το ατύχημα του, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι, συέβη στις 2 Μαϊου 2019.

Όλος ο οργανισμός του Άρη βρέθηκε στο πλευρό του μικρού Παναγιώτη – Γερβάσιου, ο οποίος συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα με τη μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή. Τελικά δεν τα κατάφερε και βγει νικητής και βρίσκεται στη «γειτονιά των αγγέλων».

Πηγή: Όταν ο αθλητισμός ενώνει, προσφέροντας μοναδικές στιγμές σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη (video) - altsantiri

Keywords
video, αθλητισμος, παε αεκ, ολυμπιακος, ΑΕΚ, καλοκαιρι, οακα, νέα, εμφάνιση, σλοβενία, μύες, nba, twitter, ucla, rare, greek, γκολ, instagram, media, λαρισα, γινε, vangelis, handball, τραπεζες, ιβαν, πανιωνιος, θεσσαλονικη, ελλαδα, ομαδα διας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, ολυμπιακοί αγώνες, τραπεζα πειραιως, Ημέρα του παιδιού, ξανα, ucla, instagram, μιλα, σλοβενία, αυστραλια, γηπεδα, ιβαν, κοντρα, μητερα, οακα, ογκος, πειραιως, ρεαλ, υγεια, φωτογραφια, φωτο, ωρα, nba, αυστρια, αναπηρια, απλα, αρσεναλ, ατυχημα, αφορμη, αχμετ, βδομαδα, εβδομαδες, βιλα, βοηθεια, βρισκεται, γκολ, γινε, γηπεδο, δευτερα, δυστυχως, δωσει, εγινε, ευκαιρια, αιθουσα, ειπε, ενεργεια, ενημερωθειτε, εμφάνιση, επιθυμια, ετων, ζωη, ζωης, ιδιο, ηλικια, ημαθια, εικονα, ιωαννου, λεζαντα, λευχαιμια, λειπεις, μαροκο, ματια, μηνες, μικρο, μυαλο, νικη, ομαδα, παντα, οικογενεια, ονομα, παιδι, παιδια, παε αεκ, παπουτσια, πεθανε, προβληματα, ρεαλ μαδριτης, συγκεκριμενα, συνεχεια, σιγκαπουρη, σπιτι, σχολειο, σωματειο, τοτεναμ, φυσικα, χαμογελο, χαντμπολ, ιωαννης, αγορι, ασφαλεια, δημητρης, για σενα, handball, κοιλαδα, κοπελα, καρδια, media, μύες, νοσοκομειο, παιχνιδι, ποδια, rare, τραπεζα, υγειας, vangelis
Τυχαία Θέματα