Πέθανε η ηθοποιός Ολίβια Ντε Χάβιλαντ – Η σταρ της ταινίας «Όσα παίρνει ο άνεμος» (video)

Η θρυλική βρετανίδα ηθοποιός, και αμερικανίδα υπήκοος από το 1941, Ολίβια Ντε Χάβιλαντ πέθανε σε ηλικία 104 ετών. «Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ πέθανε ήσυχα από φυσικά αίτια», δήλωσε η αμερικανίδα ατζέντης της Λίζα Γκόλντμπεργκ σε ανακοίνωση για τον θάνατο της ηθοποιού που απέσπασε κατά τη διάρκεια της καριέρας της δύο βραβεία Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου.

Γεννημένη την 1 Ιουλίου του 1916, η Ντε Χάβιλαντ

έγινε γνωστή για τη συμμετοχή της ως Μέλανι στην ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος» καθώς και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταινίες «Κάπτεν Μπλαντ» του 1935, «Ρομπέν των δασών» του 1938 και «Ο λάκκος με τα φίδια» του 1947. Η αντιπαλότητα με την αδελφή της, την ηθοποιό Τζόαν Φοντέιν αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο χώρο του Χόλυγουντ για χρόνια. Η Ντε Χάβιλαντ ήταν βραβευμένη με δύο Όσκαρ ερμηνείας για τις ταινίες «Δωσ’ μου πίσω το παιδί μου» (1946) και «Η κληρονόμος» (1949).

Η Ολίβια Μαίρη Ντε Χάβιλαντ γεννήθηκε στο Τόκιο από Βρετανούς γονείς, τον δικηγόρο Ουόλτερ Ντε Χάβιλαντ και την ηθοποιό Λίλιαν Αυγούστα Ρουζ. Οι γονείς της χώρισαν όταν αυτή ήταν τριών ετών και μεταφέρθηκε με τη μητέρα της και την αδελφή της Τζόαν στην Σαρατόγκα της Καλιφόρνια. Οι δυο αδελφές είχαν κακές σχέσεις από μικρές κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποξένωσή τους από το 1975

Στα 18 της η Ντε Χάβιλαντ, ακόμη φοιτήτρια στη δραματική σχολή επιλέχθηκε να ερμηνεύσει το ρόλο της Έρμια στο «Όνειρο Θερινής Νυκτός» του Σαίξπηρ που ανέβαινε εκείνη την περίοδο σ’ ένα θέατρο της Καλιφόρνια. Την ίδια χρονιά η εταιρεία παραγωγής Warner Bros. χρηματοδότησε τη μεταφορά του θεατρικού στη μεγάλη οθόνη κι η Ντε Χάβιλαντ βρέθηκε να ερμηνεύει ξανά το ρόλο της Χέρνια, αυτή τη φορά στη μεγάλη οθόνη.

I am not ashamed to say this was one of my all time favorite movies . . . She was a great beauty.

Keywords
Τυχαία Θέματα