Πολυτεχνείο: Πάνω από 100 προσαγωγές σε όλη την Αθήνα, συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ – Ελεύθεροι οι επτά του ΚΚΕ (video)

Ελεύθεροι αφέθηκαν επτά προσαχθέντες από την Πανεπιστήμιου μετά την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε μέλη του ΚΚΕ που πραγματοποίησαν ειρηνική συγκέντρωση τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ενώ συνολικά πάνω από 100 άτομα έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, όπου έχουν πάρει συγγενείς των συλληφθέντων.

Νωρίτερα σύμφωνα με το Open, 10 άτομα προσήχθησαν περιμετρικά των Εξαρχείων.

Ένταση δημιουργήθηκε

σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με τελευταία τα Σεπόλια, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, καθώς το κέντρο παρέμενε απροσπέλαστο. Εκεί ένας κάτοικος έχασε τις αισθήσεις του.

Νωρίτερα ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν γύρω από το Άλσος Καισαριανής, όπου κατέληξε πορεία αντιεξουσιαστών, η οποία ξεκίνησε από τον Βύρωνα, ενώ ένταση προκλήθηκε στον Σταθμό Λαρίσης αλλά και στα Πετράλωνα όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Μερκούρη με τα ΜΑΤ να κυκλώνουν την πλατεία.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι πολύ μεγάλη ένταση προκλήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα στην Πανεπιστημίου, μεταξύ της Αστυνομίας και μελών του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν στο σημείο, μετά την πορεία του ΚΚΕ προς την Αμερικανική Πρεσβεία με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας για τον κορονοϊό…

Έγιναν, μάλιστα, και πέντε προσαγωγές ατόμων, ενώ κάποιοι χτυπήθηκαν, ανάμεσά τους και ο βουλευτής, Θανάσης Παφίλης, όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Εν τω μεταξύ, στη ΓΑΔΑ έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς, φίλοι όσων έχουν προσαχθεί, μαζί με μέλη του ΚΚΕ και δικηγόρους και ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα