Πώς σχολιάζουν οι πολιτικοί το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη χώρα, μετά την απόφαση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και παράλληλα να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρώην πλέον υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και απείλησε με διαγραφές όσους ξεφύγουν από την κεντρική εντολή.

Πλέον η Κυβέρνηση χρειάζεται 151 «ναι» για να αποφύγει τις εκλογές

και οι δηλώσεις του Καμμένου άνοιξαν τη συζήτηση για το ποιοι βουλευτές θα παρέχουν στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα.

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν κρύφτηκε ποτέ – Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης

«Tο Ποτάμι που ποτέ δεν κρύφτηκε, έχει από καιρό ξεκαθαρίσει: δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ.Τσίπρα. Οι ιδεοληψίες, η αναποτελεσματικότητα, ο λαϊκισμός, το κομματικό κράτος δεν μπορεί να επιβραβεύονται. Τα υπόλοιπα από το βήμα της Βουλής», έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Το Ποτάμι που ποτέ δεν κρύφτηκε, έχει από καιρό ξεκαθαρίσει: δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ.Τσίπρα. Οι ιδεοληψίες, η αναποτελεσματικότητα, ο λαϊκισμός, το κομματικό κράτος δεν μπορεί να επιβραβεύονται. Τα υπόλοιπα από το βήμα της Βουλής.

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) 13 Ιανουαρίου 2019

Γεννηματά: Ο Καμμένος φεύγει, αλλά οι Καμμένοι των Πρεσπών αναλαμβάνουν…

Με σκληρή δήλωση σχολίασε η Φώφη Γεννηματά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Καμμένος φεύγει, αλλά οι Καμμένοι των Πρεσπών αναλαμβάνουν» και ζητώντας άμεσα εκλογές.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε συγκεκριμένα:

«Η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλο τους αλληλοεκβιασμούς και την φαρσοκωμωδία που σκηνοθετήθηκε από τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο. Τυπικά διαλύθηκε ο συνεταιρισμός που έκανε μεγάλη ζημιά στη Χώρα. Ο Καμμένος φεύγει, αλλά οι Καμμένοι των Πρεσπών αναλαμβάνουν… Τυχόν Κυβερνητική συνέχεια με υπολείμματα και γυρολόγους της πολιτικής, ακόμα και αν εξασφαλίσει την τυπική ψήφο εμπιστοσύνης, μόνο σε νέα αδιέξοδα θα οδηγήσει. Δεν υπάρχει λαϊκή και ουσιαστική εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα και στον ετερόκλητο Κυβερνητικό θίασό του. Εκλογές τώρα».

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει και αυτήν την κυβέρνηση την οποία πρέπει να καταδικάσει και ο λαός

«Το παζάρι των τελευταίων ημερών ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο κατέληξε σήμερα στην αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη Βουλή μεθαύριο, ανεξάρτητα απ’ τους πιθανούς συνοδοιπόρους του κ. Τσίπρα και τα παζάρια που θα εξακολουθήσουν να γίνονται αυτές τις ημέρες, ο ελληνικός λαός είναι αυτός που δεν πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει μια κυβέρνηση που ακολούθησε και ακολουθεί αντιλαϊκή – μνημονιακή πολιτική, ενταγμένη στους ευρωΝΑΤΟϊκούς επικίνδυνους σχεδιασμούς», δήλωσε για τις πολιτικές εξελίξεις ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς κατά πόσον η κυβέρνηση έχει πολιτική νομιμοποίηση ή πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές, απάντησε ότι «πολιτική νομιμοποίηση, αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, προφανώς έχει, με βάση αυτά που ισχύουν στο Σύνταγμα της χώρας κλπ». «Το ζήτημα είναι ότι δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση στη συνείδηση των εργαζομένων, του ελληνικού λαού, με όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές που έχει ακολουθήσει αυτά τα 4 χρόνια, με το ότι βγήκε στην κυβέρνηση λέγοντας χοντρά ψέματα, υποσχόμενη κατάργηση των μνημονίων, ενώ έφτιαξε και το 3ο χειρότερο, πιο σκληρό, μνημόνιο κι ακολουθεί ένα μεταμνημονιακό μνημόνιο, μια συμφωνία με τους “εταίρους” που είναι επίσης βάρβαρη κι αντιλαϊκή, όπως φάνηκε με τη ψήφιση του τελευταίου αντιλαϊκού προϋπολογισμού» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας «και βεβαίως ακολουθεί μια πολιτική απαράδεκτη, επικίνδυνη, που βάζει σε κινδύνους τον ελληνικό λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τού “διαίρει και βασίλευε”, οδηγεί τη χώρα να γίνει μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση».

«Έτσι κι αλλιώς το ΚΚΕ στη συνεδρίαση της Βουλής, που προφανώς απ’ ότι ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο της Βουλής θα ξεκινήσει την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί Τετάρτη βράδυ, το πολύ Πέμπτη, δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, θα καταψηφίσει και αυτή την κυβέρνηση» κατέληξε ο Δ. Κουτσούμπας.

Σκουρλέτης: Προχωράμε με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με σύμμαχό μας τον ελληνικό λαό

«Ο δρόμος της πατριωτικής ευθύνης, της οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης είναι μπροστά μας» σημειώνει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Ο κύκλος της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ έκλεισε. Προχωράμε με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας με σύμμαχο μας τον ελληνικό λαό. Ο δρόμος της Πατριωτικής ευθύνης, της οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης είναι μπροστά μας» αναφέρει ο Π. Σκουρλέτης.

Λαφαζάνης: ΤσίπραςΚαμμένος ζητούν σωσίβιο ύστατης στιγμής στο στημένο διαζύγιό τους

«Τσίπρας και Καμμένος, αφού από κοινού εξαπάτησαν επί τέσσερα χρόνια τους πολίτες, πρόδωσαν το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, ψήφισαν το καταστροφικό τρίτο μνημόνιο, ξεπούλησαν τον εθνικό μας πλούτο, παρέδωσαν τη χώρα ως προτεκτοράτο στην αμερικανο-γερμανοκρατία και διευκόλυναν ο ένας τον άλλον να υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να εγκριθεί ως πραξικοπηματικό τετελεσμένο από την ΠΓΔΜ, συναποφάσισαν να παίξουν το τελευταίο τους κοινό θέατρο με το σημερινό στημένο διαζύγιό τους, μόνο και μόνο, μήπως την ύστατη στιγμή μπορέσουν, ματαίως, να διασωθούν όπως-όπως στις επόμενες εκλογές» τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Ο μόνος που ανησυχεί μήπως από το κακόγουστο θέατρο ΤσίπραΚαμμένου προκύψει παρ’ ελπίδα “ατύχημα” και δεν κυρωθούν οι Πρέσπες από την παρούσα Βουλή, είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος το μόνο που τρέμει είναι να μην του μείνει αμανάτι και κληρονομιά από το στημένο διαζύγιο ΤσίπραΚαμμένου η Συμφωνία των Πρεσπών» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λαφαζάνης

«Αυτήν την ώρα η κυβέρνηση Τσίπρα δεν χρειάζεται καμία ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, η οποία εμπιστοσύνη δεν υπάρχει μέσα στον λαό, ενώ ο τόπος πρέπει να αποφύγει μια απολύτως αθέμιτη επικύρωση από τη Βουλή της Νατοϊκής και ασύμφορης Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό που χρειάζεται επειγόντως η χώρα μας είναι να φύγει αμέσως η κυβέρνηση» σημειώνει ο γραμματέας της ΛΑΕ και ζητεί την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

«Η απόφαση Τσίπρα αποτελεί υπόδειγμα πολιτικού θάρρους και θεσμικής υπευθυνότητας»

«Η απόφαση του Πρωθυπουργού αποτελεί υπόδειγμα πολιτικού θάρρους και θεσμικής υπευθυνότητας», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης σε σχόλιό του στο Facebook και στο Twitter, αναφορικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις επισημαίνοντας παράλληλα πως «τώρα προέχει να συγκροτηθεί η μεγάλη προοδευτική συμμαχία».

Ο κ. Χαρίτσης στην ανάρτησή του δηλώνει συγκεκριμένα:

«Με τους ΑΝΕΛ μας ένωσε το εθνικό στοίχημα της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια. Ήταν μια δύσκολη συνεργασία που όμως πέτυχε τον σκοπό της. Η απόφαση του Πρωθυπουργού αποτελεί υπόδειγμα πολιτικού θάρρους και θεσμικής υπευθυνότητας. Τώρα προέχει να συγκροτηθεί η μεγάλη προοδευτική συμμαχία που θα θωρακίσει την ανάπτυξη, θα κλείσει με εθνικά επωφελή τρόπο τις ιστορικές εκκρεμότητες και θα επουλώσει τις πληγές της κρίσης», καταλήγει ο υπουργός Εσωτερικών.

Με τους ΑΝΕΛ μας ένωσε το εθνικό στοίχημα της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια. Ήταν μια δύσκολη συνεργασία που όμως πέτυχε τον σκοπό της.

— Αλέξης Χαρίτσης (@alexischaritsis) January 13, 2019

«Τσίπρας και Καμμένος είναι εφιάλτες για τη σύγχρονη Ελλάδα», τονίζει ο Αυγενάκης

«Τις τελευταίες ημέρες εξελίσσεται μία στημένη παράσταση πατριωτισμού από τους Τσίπρα και Καμμένο. Ο μεν κ. Τσίπρας παριστάνει τον υπεύθυνο πολιτικό. Ο δε κ. Καμμένος σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας υποδύεται τον επαναστάτη και υπερπατριώτη, που όμως «δανείζει» βουλευτές του κόμματός του για να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια επικίνδυνη για τη χώρα κυβέρνηση», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και πρόσθεσε: «Και οι δυο τους, δεν είναι τίποτα περισσότερο από εφιάλτες για την σύγχρονη Ελλάδα. Στην ψήφο εμπιστοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα θα αναμετρηθούν όλοι με την Ιστορία. ‘Αμεσα πρέπει να πάμε σε εκλογές και να αποφασίσει ο Ελληνικός Λαός ποια πορεία θα ακολουθήσει η χώρα μας και όχι οι δανεικοί βουλευτές και οι ψευτοπατριώτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα