Προκαλεί ο δικηγόρος του Μπαρμπαρούση: Τα κεφάλια στις Πρέσπες σήμαινε προσοχή στις Πρέσπες

Σε δήλωση που διένειμε ο δικηγόρος του ο Μπαρμπαρούσης διαβεβαιώνει για τον απόλυτο σεβασμό του στο Σύνταγμα,«Όταν λένε “τα κεφάλια στις Πρέσπες” ποιο είναι το νόημα της αρνητικής νοηματοδότησης που δίνει οποιοσδήποτε κατά αυθαίρετη ερμηνεία;», διερωτήθηκε με εριστικό τρόπο ο δικηγόρος του ΜπαρμπαρουσηΤην Τετάρτη απολογείται ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής

Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπάθησε ο δικηγόρος του πρώην χρυσαυγιτή βουλευτή, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Όταν

ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης έλεγε τα “κεφάλια στις Πρέσπες” εννοούσε ”προσοχή στις Πρέσπες”, ”έχετε τα μάτια στις Πρέσπες”» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κοραντζόπουλος.

«Όταν λένε “τα κεφάλια στις Πρέσπες” ποιο είναι το νόημα της αρνητικής νοηματοδότησης που δίνει οποιοσδήποτε κατά αυθαίρετη ερμηνεία;» διερωτήθηκε στη συνέχεια ο κ. Κοραντζόπουλος, προκαλώντας τουλάχιστον έκπληξη σε όσους τον άκουγαν.

«Δεν επιχείρησε απόπειρα φυσικής βίας μην το παρερμηνεύουμε σε τέτοιο σημείο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν ο βουλευτής έχει μετανιώσει, ο κ. Κοραντζόπουλος τόνισε ότι «στη νομική επιστήμη το ‘’μετανιώσει’’ έχει διάφορες νομικές ερμηνείες, χρήσεις και αποτελέσματα. Αυτό που λέει ο άνθρωπος είναι ‘’ανακαλώ τις ατυχείς μου δηλώσεις’’. Είναι πιστός στον όρκο του, με άλλα λόγια, αυτή είναι η δήλωσή του, κι είναι ενσυνείδητη».

«Σκέψη περί πραξικοπηματικών ενεργειών δεν υπήρχε στο μυαλό του ούτε ως νοητική σύλληψη. Έξαρση του θυμικού ήταν, το υποστηρίζω, και ο ίδιος το υποστηρίζει» ανέφερε.

«Οι δηλώσεις του αυτές κατέστησαν ατελείς τελικά, ήθελε να συμπληρώσει όπως φαίνεται από το πρωτότυπο της δήλωσής του, αλλά δεν πρόλαβε, ότι σε κάθε περίπτωση αυτά, τα οποία ανέφερε, ποτέ δεν πρόκειται να συμβούν» πρόσθεσε ο κ. Κοραντζόπουλος.

Άλλωστε την Τρίτη, σε δήλωση που διένειμε ο δικηγόρος του τη Δευτέρα, διαβεβαίωσε για τον απόλυτο σεβασμό του στο Σύνταγμα, ενώ χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του στη Βουλή ως «λεκτικές υπερβολές».

Σημειώνεται ότι ο Μπαρμπαρούσης οδηγήθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στα δικαστήρια Ευελπίδων, όπου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τέτάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα