Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Αιγαίο από Τουρκία – Απειλητική δήλωση Μποζντάγ

Νέα ένταση στην περιοχή του Αιγαίου από την ΆγκυραΜία φρεγάτα και δύο πυραυλάκατοι σε ετοιμότηταΚαι υποβρύχιες μονάδες σε επιφυλακή«Αυστηρή προειδοποίηση στην Ελλάδα» το μήνυμα του τούρκου αντιπροέδρου

Την ένταση στο Αιγαίο φαίνεται ότι αυξάνει περαιτέρω η Τουρκία, μετά τις χθεσινές εκατέρωθεν κατηγορίες ελλήνων και τούρκων κυβερνητικών στελεχών, καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης η Άγκυρα έδωσε εντολή για αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Όπως

αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό έθεσε σε επιφυλακή μία φρεγάτα και δύο πυραυλακάτους αλλά και μονάδα των ειδικών δυνάμεων SAT.

Μάλιστα αναφέρεται ότι οι παραπάνω μονάδες έλαβαν αποστολές περιπολίας και είναι σε επιφυλακή για ενδεχόμενη αποστολή.

Ακόμα, σε ετοιμότητα τέθηκαν και υποβρύχιες μονάδες.

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, καθώς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νουρετίν Τζανικλί, επισκέφθηκαν φρεγάτες στην ανατολική Μεσόγειο και έδωσαν μήνυμα ετοιμότητας.

Περίεργη δήλωση Μποζντάγ

Την ίδια ώρα μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ έκανε μία αινιγματική δήλωση απευθυνόμενος στην Ελλάδα. Αναφερόμενος στην αποφυλάκιση των οκτώ τούρκων αξιωματικών, ο Μποζντάγ ξεκαθάρισε πως: Σημειώνουμε αυτά που κάνει η Ελλάδα.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος της «Hurriyet» είναι: Αυστηρή Προειδοποίηση στην Ελλάδα…

Keywords
Τυχαία Θέματα