Σοκ στο Καζακστάν, δολοφονήθηκε ο Ολυμπιονίκης Ντένις Τεν (εικόνες)

Στο πένθος βυθίστηκε ο αθλητισμός στο Καζακστάν και όχι μόνο από την είδης πως δολοφονήθηκε άγρια ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ, Ντένις Τεν. Σύμφωνα με τα τοπικά ρεπορτάζ, ο 25χρονος αθλητής δέχθηκε επίθεση από αγνώστους που τον μαχαίρωσαν επανειλημμένα, κυρίως στο δεξί πόδι. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Αλμάτι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, καθώς είχε χάσει περίπου τρία λίτρα αίμα, προφανώς από ρήξη της μηριαίας αρτηρίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «Ria Novosti», η αστυνομία αναζητά δύο

άτομα τα οποία φαίνεται ότι προσπαθούσαν να κλέψουν τους καθρέφτες από το αυτοκίνητο του Τεν και, όταν τον είδαν να πλησιάζει, του επιτέθηκαν.

Ο Ντένις Τεν, ο οποίος είχε κορεατική καταγωγή, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, το 2014, ενώ είχε πάρει επίσης ένα ασημένιο και ένα χάλκινο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα καλλιτεχνικού πατινάζ.

BBC Sport – Denis Ten: Sochi Olympic bronze medallist dies of stab wound in Kazakhstan https://t.co/H758JB7vD1

— 平本オズワルド (@osvaldohiramoto) 19 Ιουλίου 2018

Denis Ten: Olympic figure skater who won bronze stabbed to death https://t.co/HuoHSYFKh3

— The Guardian (@guardian) 19 Ιουλίου 2018

I remember watching Denis at 2014 Sochi Olympics. He was my first idol. The few times I was got to share the ice with him, I saw and felt the power he exuded. He inspired many skaters, and his legacy will live on in future generations to come. Rest In Peace Denis Ten.

Keywords
Τυχαία Θέματα