Σπουδαία τιμή για τον μεγάλο Νοβίτσκι: Πήρε το όνομά του οδός στο Ντάλας

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι λατρεύεται σαν Θεός στο Ντάλας και ο δήμος της πόλης τον τιμάει με μια απίστευτη κίνηση. Συγκεκριμένα, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης τη μετονομασία της Olive Street σε Nowitzki Way, προς τιμής του πλέον παίκτη των Μάβερικς.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε μέσω Twitter ο δήμαρχος του Ντάλας, Έρικ Τζόνσον. Πρόκειται για δρόμο ο

οποίος περνά έξω από το «American Airlines Center», την έδρα των Ντάλας Μάβερικς. Ο 41 ετών Νοβίτσκι μεγαλούργησε επί 21 χρόνια φορώντας τη φανέλα των Μάβερικς και ανακοίνωσε προ ολίγων μηνών την απόσυρσή του από τα παρκέ.

Nowitzki Way for the Great Dirk (via ⁦@SZ⁩) ⁦@tpletzinger⁩ pic.twitter.com/50RaYFCayu

— Florian Gathmann (@FlorianGathmann) September 27, 2019

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαίους παίκτες μπάσκετ όλων των εποχών. Με ύψος 2,13 μέτρα, αγωνιζόταν στη θέση του πάουερ – φόργουρντ, αν και στην πραγματικότητα μπορούσε να καλύψει πολλές θέσεις στο παρκέ.

Γεννήθηκε στο Βίτσμπουργκ της Γερμανίας και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην τοπική ομάδα, προτού τον ανακαλύψουν οι αμερικανοί σκάουτερ και γίνει νραφτ (νούμερο 9 το 1998) για λογαριασμό των Μιλγουόκι Μπακς. Τελικά τα δικαιώματά του πέρασαν στους Μάβερικς, στους οποίους εντάχθηκε το 1998. Έχει συμμετάσχει 14 φορές στο All-star game του NBA, ενώ το 2007 έγινε ο πρώτος ευρωπαίος καλαθοσφαιριστής που ανακηρύχθηκε MVP της κανονικής διάρκειας της σεζόν.

The Dallas City Council has unanimously approved changing part of Olive Street to “Nowitzki Way” to honor Dirk Nowitzki pic.twitter.com/5aNOzsSx9l

NBA RETWEET (@RTNBA) September 26, 2019


Παράλληλα, κατάφερε να γίνει ο πρώτος ξένος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ ξεπερνώντας τον Χακίμ Ολάζουον. Βρίσκεται ανάμεσα στους επτά παίκτες που κατάφεραν να σπάσουν του φράγμα των 30.000 πόντων (οι υπόλοιποι είναι οι Κάριμ Αμπντουλ Τζαμπάρ, Κάρλ Μαλόουν, Κόμπι Μπράιαντ, Μάικλ Τζόρνταν, Γουίλτ Τσάμπερλειν και Λεμπρόν Τζέιμς), όντας ο μοναδικός Ευρωπαίος

Το 2011 κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στο NBA με εξέχουσα παρουσία σε όλη τη διάρκεια των play offs και κυρίως στους τελικούς, όταν και βραβεύτηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης.

C'est la très belle nouvelle du jour : le changement de nom de "Olive Street" ; la rue devant L'American Airlines Center ; a été validé à l'unanimité.

La rue s'appellera désormais "Nowitzki Way".
Magnifique geste.

(photo via @NBCDFW) pic.twitter.com/du6S5tsKjL

Dallas Mavs France (@DallasMavsFr) September 26, 2019

Dallas ♥ Dirk Nowitzki

Bald dürfen die Mavs-Fans über den Nowitzki Way zu den Heimspielen im AA Center pilgern.

Der Stadtrat von Dallas hat einer Umbennung der Olive Street in der Nähe der Mavs-Halle zugestimmt – einstimmig natürlich.

Keywords
Τυχαία Θέματα