Αυτός έστειλε τα «τρομοδέματα» στις ΗΠΑ – Ρεπουμπλικανός με «βαρύ» ποινικό μητρώο

Ως δράστης αναγνωρίστηκε ο 56χρονος Σίζαρ Σάγιοκ Tζούνιορ (Cesar Sayoc Jr), κάτοικος Νέας ΥόρκηςΈχει συλληφθεί και στο παρελθόν για τρομοκρατικές απειλές και ενδοοικογενειακή βίαΟ 56χρονος έπεσε στα χέρια των αρχών καθώς βρέθηκαν ίχνη από τα DNA στα δέματα«Συλλάβαμε τον δράστη», δήλωσε ο ΤραμπΎποπτο δέμα εστάλη στον δωρητή του Δημοκρατικού Κόμματος Τομ Στάιερ

Υπό κράτηση τελεί ένας άνδρας στη Φλόριντα των ΗΠΑ που

θεωρείται ο αποστολέας των «τρομοδεμάτων» που εστάλησαν σε πολιτικά, κυρίως, πρόσωπα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ειδικότερα, συνελήφθη στην περιοχή του Μαϊάμι, και συγκεκριμένα στον χώρο στάθμευσης ενός καταστήματος της αλυσίδας AutoZone στην πόλη Πλαντέισον της Φλόριντα.

Ωστόσο ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ερευνάται το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι ύποπτοι.

MORE: Suspect in package bomb case was arrested by Broward County Sheriff’s Dept. deputies near or in Plantation, Fla., @jeffpeguescbs reports https://t.co/gsq71KDoS1 pic.twitter.com/WmEhVBfHqz

CBS Evening News (@CBSEveningNews) 26 Οκτωβρίου 2018

Ποιος είναι ο ύποπτος

Ο ύποπτος αναγνωρίστηκε ως ο 56χρονος Σίζαρ Σάγιοκ Tζούνιορ (Cesar Sayoc Jr), κάτοικος Νέας Υόρκης ο οποίος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για τρομοκρατικές απειλές και ενδοοικογενειακή βία.

Ο 56χρονος συνελήφθη καθώς βρέθηκαν ίχνη από τα DNA στα δέματα – 12 τον αριθμό – που εστάλησαν τις τελευταίες 2 ημέρες σε πολιτικά πρόσωπα, αξιωματούχους των Δημοκρατικών και το CNN, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.

Ο Σέιοκ συνελήφθη έξω από ένα κατάστημα που πουλά ανταλλακτικά αυτοκινήτων στην πόλη Πλαντέισον της Φλόριντα, επεσήμαναν οι ομοσπονδιακές αρχές.

Πάνω στο λευκό φορτηγάκι του Σέιοκ, το οποίο κατασχέθηκε, υπάρχουν πολλά αυτοκόλλητα του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και του αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, καθώς και ένα που γράφει «Το CNN είναι χάλια».

Ο Σέιοκ προωθεί καλλιτέχνες, κλείνει συναυλίες και «είναι ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης», σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, στο οποίο αναφέρεται ως ιδιοκτήτης της εταιρείας International Gold Productions.

Το 2012 κήρυξε πτώχευση στο Μαϊάμι, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Τότε ο Σέιοκ είχε δηλώσει ότι ζει με τη μητέρα του στην πόλη Αβεντούρα στη Φλόριντα και ανέφερε ότι μοναδικά του περιουσιακά στοιχεία ήταν 1.150 δολάρια από επιστροφή φόρου και ένα αυτοκίνητο Chevy Tahoe του 2001.

BREAKING: Mail bomb suspect identified as Cesar Sayoc, 56 pic.twitter.com/hAlyPqKosv

— Breaking911 (@Breaking911) 26 Οκτωβρίου 2018

Δύο ακόμα δέματα

Η σύλληψη του Σέιοκ πραγματοποιήθηκε αφού η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δύο ακόμη δέματα με εκρηκτικά βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής, παρόμοια με τα δέκα προηγούμενα.

Τα δέματα είχαν την ίδια διεύθυνση αποστολής, αυτή της Δημοκρατικής γερουσιαστή της Φλόριντα Ντέμπι Ουάσερμαν Σουλτς.

Το ένα είχε παραλήπτη τον γερουσιαστή των Δημοκρατικών Κάρι Μπούκερ και το άλλο, που προοριζόταν για τα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη και τον πρώην διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ, εντοπίστηκε σε ταχυδρομείο του Μανχάταν.

Τόσο ο Κλάπερ όσο και ο Μπούκερ, ο οποίος εμφανίζεται και ως πιθανός υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2020, είναι σφοδροί επικριτές του Τραμπ.

Εξάλλου ένα δέκατο τρίτο δέμα εντοπίστηκε με παραλήπτη τη γερουσιαστή των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια Καμάλα Χάρις, σύμφωνα με το CNN.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ δήλωσε ότι ενημέρωθηκε για τις εξελίξεις της έρευνας.

«Εκτιμώ τη σκληρή δουλειά των δυνάμεων ασφαλείας προκειμένου να προσάγουν άμεσα στη δικαιοσύνη όποιον ευθύνεται για αυτές τις άνανδρες πράξεις», ανέφερε.

«Συλλάβαμε τον δράστη», δήλωσε ο Τραμπ

«Τέτοιου είδους πράξεις είναι ειδεχθείς και δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας», τόνισε ο Τραμπ με αφορμή τη σύλληψη του 56χριβιτ

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εδραιωθεί η πολιτική βία», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προτού δεσμευθεί να την σταματήσει. «Οι Αμερικανοί πρέπει να ενωθούν, να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι», υπογράμμισε.

Έρευνα διεξάγεται για ύποπτο δέμα στη γερουσιαστή Καμάλα Χάρις

Οι αρχές της πόλης Σακραμέντο στην Καλιφόρνια ερευνούν ένα ύποπτο δέμα το οποίο εστάλη στη δημοκρατική γερουσιαστή Καμάλα Χάρις, η οποία έχει επίσης επικρίνει τον Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε το CNN.

Ύποπτο δέμα στον δωρητή του Δημοκρατικού Κόμματος Τομ Στάιερ

Ύποπτο δέμα εστάλη και στον δισεκατομμυριούχο από την Καλιφόρνια Τομ Στάιερ, έναν υποστηρικτή του Δημοκρατικού Κόμματος γνωστού για τα διαφημιστικά σποτ κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής το CNN.

Keywords
Τυχαία Θέματα