«Στα σκαριά» το πολυκέντρο της Περιφέρειας Αττικής στην Αγία Βαρβάρα

Σύγχρονο πολυκέντρο πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων πρόκειται να αποκτήσει η Αγία Βαρβάρα, καθώς υπεγράφη σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και του δημάρχου της πόλης, Γιώργου Καπλάνη.

Στόχος της κατασκευής του πολυκέντρου «Κοινωνκής Πολιτικής και Ενημέρωσης», είναι να υπάρξει ένας χώρος που να εξυπηρετεί ταυτόχρονα, τον πολίτη, την τρίτη ηλικία αλλά και την εκπαίδευση -ως μεταφραστικό κέντρο σε γλώσσες μειονοτήτων των κατοίκων -όπως Ρομά, Παλιννοστούντων Ποντίων-, λειτουργώντας ως φορέας ευρύτερων πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Το

κτίριο θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο µε εμβαδόν 693 τμ στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, στη θέση «Αγία Ελεούσα», επί των οδών Λυκούργου 1 και Ελευθερίου Βενιζέλου 76. Θα είναι συνολικού εμβαδού 990,30 τμ., θα διαθέτει τρεις ορόφους, δώμα και δύο υπόγεια, ενώ της ανέγερσης θα προηγηθεί κατεδάφιση υφιστάμενων κτιρίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η περιοχή ανέγερσης του πολυκέντρου είναι στην παρούσα φάση αισθητικά και περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη, ενώ το έργο πρόκειται να αποτελέσει αντιπροσωπευτικό δείγμα και στοιχείο αναφοράς για τη μελλοντική ανάπλαση της περιοχής, τόσο από αρχιτεκτονικής πλευράς, όσο και από την άποψη της ορθολογικής χρήσης και εξοικονόμησης ενέργειας, µε αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και χρήση σύγχρονης και φιλικής προς το περιβάλλον τεχνολογίας.

Το έργο έχει προϋπολογιστεί στα 4.168.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα