Στιγμές… τρέλας στη Γιουνάιτεντ από την ιστορική ανατροπή – Μοναδικά βίντεο, ξεχωριστές εικόνες

Ημέρες του… 1999, όταν σήκωσε το Champions League με απίστευτη ανατροπή στον τελικό της Βαρκελώνης κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου ζούνε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την επική πρόκριση κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ…

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έγιναν η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να έχει χάσει στο πρώτο παιχνίδι εντός με 0-2 και να φτάνει στην ανατροπή. Στο παρελθόν σε οκτώ ακόμα περιπτώσεις

ανατράπηκε διαφορά δύο γκολ, αλλά η ήττα είχε συμβεί εκτός έδρας. Με αποτέλεσμα με τη λήξη του αγώνα στο Παρίσι όλοι να ζουν στιγμές τρέλας.

Αυτό συνέβη τόσο με τους παίκτες που ήταν στο ματς, όσο και με τους απόντες (και λόγω τραυματισμών), όπως ο Τζέσε Λίνγκαρντ. Τρελάθηκε ο Πατρίς Εβρά, πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που ήταν στα επίσημα του «Παρκ ντε Πρενς» μαζί με τον Πολ Πογκμπά. Οι παίκτες έτρεξαν με τη μία στους φιλάθλους τους, που το είχαν… πιστέψει και αυτοί και βρέθηκαν κοντά τους στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και ως τεχνικός έδωσε άλλη πνοή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ως παίκτης είχε βάλει το… λιθαράκι του το 1999 στην απίστευτη ανατροπή στον τελικό με την Μπάγερν. Ο Σερ Άλεξ Φέρκγιουσον τον πρότεινε για τον πάγκο της αγαπημένης του ομάδα και η διοίκηση τον έφερε. Να σας θυμίσουμε ότι αρχές του 2019 σας είχαμε αναφέρει στο altsantiti.gr ότι ο νορβηγός τεχνικός ήταν πολύ καλός «μαθητής» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, από την εποχή που τον είχε προπονητή.

Τότε, είχε αποκαλύψει πως κρατούσε σημειώσεις σε τετράδιο, όταν ο σκωτσέζος τεχνικός τους έκανε θεωρία. Τώρα πανηγύρισαν μαζί, με τον Άλεξ Φέργκιουσον να πηγαίνει στα αποδυτήρια, μαζί με τον μεγάλο Ερίκ Κοντονά, ο οποίος πανηγύρισε και αυτός τη μεγάλη πρόκριση.

Ο νορβηγός προπονητής με την πορεία του στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» βγάζει… ασπροπρόσωπο τον «δάσκαλό» του , ο οποίος τον θαύμαζε και στο Παρίσι από την κερκίδα. Μετά από 20 χρόνια ξανά… μαζί με τον Σερ σε μια ιστορική ανατροπή, το 1999 ο… δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο ήταν παίκτης του «παππού».

Στο Παρίσι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον ενέπνευσε ως «μέντοράς» του, βλέποντάς τον «μαθητή» του και πρώην παίκτη του στην θέση που ο ίδιος κάθισε για πολλά χρόνια… Θέση στην οποία ο Σόλσκιερ δεν είχε… βάλει στο μυαλό του τη λέξη «τερματισμός» στον μήνα Μάιο.

Σόλσκιερ: Είναι απλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είχε κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένος και τόνισε: «Είναι φανταστικό αυτό που συνέβη, σπουδαία δουλειά, είχαμε ένα καλό ξεκίνημα, ήταν αυτό που ελπίζαμε. Ο Ράσφορντ ήταν πολύ καλός στην εκτέλεση του πέναλτι, είναι 21 ετών και ήταν… κρύος, χωρίς φόβο. Αυτό είναι το Champions League. Πάντα πιστεύαμε ότι θα ήταν δυνατό.

Είναι αυτός ο σύλλογος, είναι αυτό που κάνουμε, είναι απλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι δύο νεαροί (Τσονγκ και Γκρίνγουντ) που μπήκαν αλλαγή, μάς έδωσαν λίγο περισσότερη ενέργεια όταν χρειαζόμασταν ένα γκολ. Το μέλλον; Δεν μιλάμε πάρα πολύ γι αυτό, υπάρχει μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Στο τέλος της σεζόν θα δούμε».

Οι παίκτες έτρεξαν και πανηγύρισαν με τον κόσμο τους που τους πίστεψε:

Ξέφυγε… ο Πατρίς Εβρά στα επίσημα, από… κοντά και ο Πολ Πογκμπά:

Μετά το τέλος του αγώνα ο Πολ Πογκμπά πήγε στα αποδυτήρια και την… έπεσε στους συμπαίκτες του στη μικτή ζώνη:

This is why we love football…

Paul Pogba crashes Rashford and Lukaku’s interview

Keywords
Τυχαία Θέματα