Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκός και Βόλος – Δραματική πρόκριση για τους Θεσσαλούς (video)

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας με δύο νίκες επί της Παναχαϊκής, της οποίας επιβλήθηκε την Πέμπτη (05/12) με 2-0 στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς του 3-1 υπέρ των «πράσινων» στην αχαϊκή πρωτεύουσα για την 5η φάση του θεσμού. Πέρασε και ο Βόλος με δραματικό τρόπο και στα πέναλτι (4-2) κόντρα

στον Πανσερραϊκό, μετά το 1-1 και στη ρεβάνς. Άνετα στους «16» του Κυπέλλου η Λαμία, νίκησε με 3-0 και στη ρεβάνς τον Αιολικό.

Ο τεχνικός των «πρασίνων», Γιώργος Δώνης, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς ποδοσφαιριστές με λίγο χρόνο συμμετοχής, αφήνοντας τους περισσότερους βασικούς του να ξεκουραστούν. Η Παναχαϊκή απείλησε στο 15΄ απείλησε με τον Αντωνακόπουλο, το σουτ του οποίου κόντραρε και έφυγε λίγο άουτ. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με τον Κολοβό (πρώτο του γκολ), ο οποίος στο 52΄ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Αποστολάκη. Στο 64’ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Καμπετσή, ο οποίος 7 λεπτά αργότερα αποδείχθηκε πιο εύστοχος και αξιοπολιησε την ασίστ του Κολοβού για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Το «θρίλερ» του Βόλου

Αντίθετα με τον Παναθηναϊκό, ο Βόλος χρειάστηκε να φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι (4-2) για να συνεχίσει στη διοργάνωση, αφού ο Πανσερραϊκός, με τον οποίο τον χωρίζουν δυο κατηγορίες, αποδείχθηκε ιδιαίτερα αξιόμαχος.

Το πρώτο παιχνίδι, στις Σέρρες, είχε λήξει ισόπαλο 1-1 και το ίδιο σκορ επαναλήφθηκε απόψε στο Πανθεσσαλικό στάδιο σε κανονική διάρκεια και παράταση. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 37΄ με κεφαλιά του Μάντζη από κόρνερ του Μουνίθ, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 90΄ με πέναλτι του Κόντσι. Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και κατά συνέπεια τη λύση έδωσε η διαδικασία από τα 11 βήματα.

Ο τερματοφύλακας του Βόλου, Γκαραβέλης, απέκρουσε τα σουτ των Κόντσι και Πολύζου δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του, αφού οι συμπαίκτες του είχαν ευστοχήσει σε όλες τις εκτελέσεις. Οι Θεσσαλοί αγωνίζονταν από το 11ο λεπτό της παράτασης με δέκα παίκτες, επειδή αποβλήθηκε ο Μάντζης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Άνετα πέρασε η Λαμία

Η Λαμία είχε ουσιαστικά κατακτήσει την πρόκριση για τη φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας από τον πρώτο αγώνα με τον Αιολικό, όταν είχε επιβληθεί του αντιπάλου της με 3-0 στη Μυτιλήνη.

Η ομάδα της Φθιώτιδας επανέλαβε την Πέμπτη (05-12) στην έδρα της το σκορ της πρώτης αναμέτρησης και προκρίθηκε με άνεση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η διαφορά δυναμικότητας των αντιπάλων αποτυπώθηκε άμεσα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς στο 16ο λεπτό οι παίκτες του Άκη Μάντζιου προηγούνταν με 2-0 του Αιολικού.

Στο 13΄ ο Βλαχομήτρος με κεφαλιά και στο 16΄ ο Βασιλόγιαννης με σουτ έδωσαν προβάδισμα στους γηπεδούχους. Στο 65΄ ο Βλαχομήτρος νικήθηκε από τον Σφυρλά στο πέναλτι που εκτέλεσε και στο 69΄ ο Βασιλόγιαννης (κεφαλιά) διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το «παζλ» της φάσης των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας

Η πέμπτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ολοκληρώθηκε και μαζί της συμπληρώθηκε το «παζλ» των 16 ομάδων που θα συμμετάσχουν στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Σε αυτή συνεχίζουν 13 ομάδες της Super League, μία ομάδα από τη Super League 2 και δύο σύλλογοι της Football League. Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν το τριήμερο 7-9 Ιανουαρίου 2020 και οι επαναληπτικοί την επόμενη εβδομάδα.

Στην κλήρωση οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ, δυνατών και αδύναμων, βάσει της θέσης την οποία κατέλαβαν στο προηγούμενο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

Δυνατοί: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Άρης, Πανιώνιος, Λαμία, Παναθηναϊκός

Αδύναμοι: Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη, ΟΦΗ, Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα, Τρίκαλα, Καλαμάτα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Πηγή: Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκός και Βόλος – Δραματική πρόκριση για τους Θεσσαλούς (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα