Συναγερμός στην Πάτμο μετά από κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές – 21 θετικοί στον ιό (video)

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πάτμο μετά από τον εντοπισμό κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του νησιού. Σύμφωνα με τον Ant1, ο ΕΟΔΥ μετέβη στο νησί, πραγματοποίησε ελέγχους και εντόπισε συνολικά 21 κρούσματα.

Η διασπορά αποκαλύφθηκε μετά την αεροδιακομιδή ενός 52χρονου καθηγητή γυμναστικής που είχε μολυνθεί από κορονοϊό σε ειδική κάψουλα από το νησί σε νοσοκομείο της

Ρόδου.

Ο Νικήτας Τσαλαμπάκης, αντιδήμαρχος του νησιού είπε στον Ant1, ότι ο ένας στους τρεις δασκάλους και νηπιαγωγούς σε δημοτικό σχολείο του νησιού έχει βρεθεί θετικός.

Μάλιστα σε τυχαίο έλεγχο 259 ατόμων βρέθηκαν 14 ασυμπτωματικοί ανάμεσά τους και αρκετοί μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίο βρίσκονται όλοι σε καραντίνα.

Κορονο-πάρτι στο νησί από Αθηναία

Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί ότι στις αρχές του μήνα πραγματοποιήθηκε κορονο-πάρτι στο νησί σε σπίτι που διατηρεί γνωστή δικηγόρος από την Αθήνα. Στο πάρτι βρέθηκαν λίγα άτομα τόσο από την Πάτμο όσο και από την Αθήνα, συνολικά 20 άτομα.

Ο δήμαρχος έχει δηλώσει ότι δεν ήταν στο πάρτι, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να φανεί αν η διασπορά του ιού μπορεί να οφείλεται στο πάρτι.

Επιστολές σε υπουργό Υγείας και ΕΟΔΥ

Την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος Πάτμου Λευτέρης Πέντες απέστειλε δύο επιστολές με αποδέκτες τους υπουργούς Υγείας και Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ, μετά την έξαρση των κρουσμάτων μέσω των οποίων ζητά την εκ νέου αποστολή κλιμακίου στην Πάτμο και την παραμονή του εκεί για όσο διάστημα χρειασθεί, ενώ από το αρμόδιο υπουργείο ζητά να υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο για την διαχείριση της κρίσης στα νησιά και την έγκυρη ενημέρωση των κατοίκων.

Επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα κανένα πλαίσιο ενημέρωσης δεν τους υπεδείχθη, με αποτέλεσμα όχι μόνο να ανησυχούν, αλλά κυρίως να υφίστανται έμπρακτη αδυναμία όσον αφορά την ενημέρωση των δημοτών και των κατοίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα