Συνάντηση Κοτζιά – Στίερ για την ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδος – Κροατίας

Εμπόριο, τουρισμός και αγωγός TAP στις συνομιλίες Κοτζιά – ΣτίερΟι δύο υπουργοί θα παραχωρήσουν συνέντευξη

Οι διμερείς σχέσεις και η ενδυνάμωση της συνεργασίας Ελλάδας- Κροατίας στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού και τις ενέργειας, μέσω της προέκτασης του αγωγού TAP προς βορρά, καθώς και ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα θα απασχολήσουν τις συζητήσεις

του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Κροάτη ομόλογό του και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κροατίας Ντάβορ Ίβο Στίερ, το μεσημέρι, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι ήδη οι δύο χώρες συνεργάζονται και στην ενδο-ευρωπαϊκή βαλκανική συνεργασία Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας.

Συμμετέχουν επίσης σε περιφερειακά σχήματα συνεργασίας μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Κροατία φιλοξένησε το forum το 2016 στο Ντουμπρόβνικ, όπου σε ένα μήνα θα διεξαχθεί -με συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού – και η επόμενη Σύνοδος Κορυφής της Διαβαλκανικής (SEECP).

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης και τις κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο των δύο υπουργών, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο κ. Κοτζιάς στον Κροάτη ομόλογό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα