Συνάντηση Μηταράκη με τον πρέσβη του Αφγανιστάν για τη μεταναστευτική κρίση

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και ο αναπληρωτής Υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος, πραγματοποίησαν την Τρίτη (03/03) συνάντηση με τον πρέσβη του Αφγανιστάν στην Ελλάδα, Μιρβάις Σαμάντι και μίλησαν για τη μεταναστευτική κρίση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι δύο πλευρές συζήτησαν την ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κοινής πρόκλησης του προσφυγικού θέματος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης επικεντρώθηκε στις μεγάλες μεταναστευτικές

ροές που δέχεται η χώρα μας από το Αφγανιστάν, αλλά και στην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να βελτιώσει τις διαδικασίες επιστροφών όσων Αφγανών μεταναστών δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμάντι ανέφερε ότι η πρεσβεία του Αφγανιστάν συμβάλλει ενεργά μέσω ανακοινώσεων στην αποθάρρυνση Αφγανών να εισέλθουν παράνομα στη χώρα.

«Το 75% του πληθυσμού στα νησιά είναι από το Αφγανιστάν», είχε δηλώσει πρόσφατα Νότης Μηταράκης για τους πρόσφυγες. Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει καμπάνια στη συγκεκριμένη χώρα και θα ενημερώνει για την κατάσταση στην Ελλάδα, αναφέροντας πως δεν μπορεί να δεχτεί άλλους πρόσφυγες…

Συναντήσαμε, σήμερα, με τον @gko τον Πρέσβη τoy Aφγανιστάν στην
Ελλάδα, κ. @SamadiMirwais. Συζητήσαμε την ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κοινής πρόκλησης της μεταναστευτικής κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://t.co/R3tmQSzrhM pic.twitter.com/zY7AMBwjwE

— Νότης Μηταράκης (@nmitarakis) March 3, 2020

Πηγή: Συνάντηση Μηταράκη με τον πρέσβη του Αφγανιστάν για τη μεταναστευτική κρίση - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα