Δίκη Χ.Α.: «Ήρεμος ο Φύσσας δεν είχε διάθεση για καυγά», λέει ο μάρτυρας Χατζησταμάτης

Με την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα Δ. Χατζησταμάτη, πρώην εξωτερικού ειδικού φρουρού στις φυλακές Κορυδαλλού, συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα στο Εφετείο η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στη συνεδρίαση της 30ής Ιουνίου ήταν παρόντες οι 14 από τους 18 κατηγορουμένους που εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, επικαλούμενοι επαγγελματικούς λόγους,

παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο έχει διατάξει την αυτοπρόσωπη παρουσία τους.

Το δικαστήριο ζήτησε από τον μάρτυρα να αναγνωρίσει ποιοι απ’ τους κατηγορούμενους ήταν παρόντες στη δολοφονία και εκείνος με τη σειρά του αναγνωρίζει αυτόν με τον οποίο μιλούσε έξω από το Κοράλλι, όμως δεν είναι σίγουρος, λέει πως είναι ανάμεσα σε δύο άτομα. Ο ένας είναι ο Άγγος κι ο άλλος ο Καλαρίτης.

«Πράος, ηρεμότατος, με την κοπέλα του ο άνθρωπος. Δεν είχε διάθεση για καυγά». δήλωσε κατά τη συνέχεια ο μάρτυρας, για τον Παύλο Φύσσα ενώ συνέχισε τονίζοντας πως η παρέα του Φύσσα δεν προκάλεσε καθόλου εκείνο το βράδυ, σε αντίθεση με τους χρυσαυγίτες.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Σαπουντζάκης απευθυνόμενος στον Δ. Χαζησταμάτη ρώτησε τον μάρτυρα, πώς χαρακτηρίζει την οργάνωση που ο φονεύς έχει ιεραρχική θέση;

Η υπεράσπιση της Χ.Α. διαμαρτύρεται έντονα ενώ δηλώνουν πως «δεν είναι ερωτήσεις αυτές».

Ο κ. Σαπουντζάκης απευθυνόμενος προς την υπεράσπιση είπε, «καταλαβαίνω ότι για εσάς η ερώτηση είναι καίρια αλλά θα πρέπει να αφήσετε τον μάρτυρα να απαντήσει, σας πονάει, γι’ αυτό φωνάζετε»

Με την απάντηση του συνηγόρου το ακροατήριο ξεσπά σε χειροκροτήματα η πρόεδρος διακόπτει για μισή ώρα, ενώ για ακόμα μια φορά δεν έλειψαν οι φραστικές επιθέσεις προς φωτορεπόρτερς από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, φωνάζοντας, «τι τραβάς βρωμόσκυλο;»

Keywords
Τυχαία Θέματα