Συνεργασία Αpple και Google κατά του κορονοϊού: Ειδική τεχνολογία ειδοποιεί αν κάποιος έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα

Την ιχνηλάτηση επαφών των ατόμων που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί μια ειδική τεχνολογία την οποία αναπτύσσουν από κοινού Apple και Google, στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς συνεργασίας τους στη μάχη κατά του κορονοϊού.

To help public health officials slow

the spread of #COVID19, Google & @Apple are working on a contact tracing approach designed with strong controls and protections for user privacy. @tim_cook and I are committed to working together on these efforts.https://t.co/T0j88YBcFu

— Sundar Pichai (@sundarpichai) April 10, 2020

Στόχος της τεχνολογίας είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς μετά τον εντοπισμό των επαφών ενός ατόμου θετικού στον κορονοϊό, ζητείται από τους χρήστες που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του να τίθενται σε καραντίνα ή να αυτο-απομονώνονται.

Πώς θα λειτουργεί

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή (10/4) ότι αναπτύσσουν την τεχνολογία αυτή στα λειτουργικά συστήματα iOS και Android σε δύο βήματα. Στα μέσα Μαΐου, οι εταιρείες θα προσθέσουν τη δυνατότητα στα iPhone και στα τηλέφωνα Android να ανταλλάσσουν μέσω bluetooth ανώνυμες πληροφορίες μέσω εφαρμογών που εκτελούνται από δημόσιες αρχές υγείας.

Αν ένας χρήστης είναι θετικός στον Covid-19 και προσθέσει αυτά τα δεδομένα στην εφαρμογή δημόσιας υγείας, οι χρήστες με τους οποίους έχει έρθει σε στενή επαφή με τις προηγούμενες ημέρες, θα ενημερώνονται για αυτή την εξέλιξη.

Κάθε χρήστης που ενεργοποιεί την εφαρμογή, θα διαθέτει έναν συγκεκριμένο κωδικό -κλειδί ο οποίος και θα μεταδίδεται από το ένα κινητό στο άλλο, κάθε φορά που δύο χρήστες έρχονται κοντά. Αν κάποιος διαγνωστεί θετικός, τότε το κλειδί του στην εφαρμογή θα προβάλει στο cloud όλες τις επαφές με τις οποίες έχει έρθει σε επαφή τις τελευταίες 14 ημέρες.

Τους επόμενους μήνες και οι δύο εταιρείες θα προσθέσουν την τεχνολογία απευθείας στα λειτουργικά τους συστήματα, έτσι ώστε αυτό το λογισμικό παρακολούθησης επαφών να λειτουργεί χωρίς να χρειάζεται το «κατέβασμα» μιας εφαρμογής.

Η Google σημειώνει πως οι εφαρμογές δεν θα συλλέγουν προσωπικά δεδομένα, ούτε πληροφορίες για την ακριβή περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η επαφή και «όσοι είναι θετικοί στον κορονοϊό δεν θα κοινοποιούνται σε άλλους χρήστες στη Google ή την Apple». Τα δεδομένα θα χρησιμοποιούνται μόνο από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και τις Αρχές που διαχειρίζονται την πανδημία του κορονοϊού.

Πηγή: Συνεργασία Αpple και Google κατά του κορονοϊού: Ειδική τεχνολογία ειδοποιεί αν κάποιος έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα