Σύψας: Δεν είναι απαραίτητες δομές η εστίαση και τα θεάματα και θα κλείσουν πρώτες σε περίπτωση δεύτερου κύματος κορονοϊού (video)

Ως «μη απαραίτητες δομές» χαρακτήρισε την εστίαση και τα θεάματα ο καθηγητής, Νίκος Σύψας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ και τόνισε πως αυτές θα κλείσουν πρώτες σε περίπτωση δεύτερου, ισχυρού, κύματος του κορονοϊού.

«Θα κλείσουν οι μη απαραίτητες δομές και τα κοινωνικά δίκτυα. Θα κλείσει λόγου χάρη η εστίαση, θα κλείσουν τα μπαρ, θα κλείσουν τα θεάματα. Το τελευταίο που θα κλείσει είναι τα σχολεία κι αυτό πρέπει να το ξέρουμε από τώρα. Θα κάνουμε το παν να σταματήσουμε όλα τα υπόλοιπα κοινωνικά

δίκτυα στα οποία ενδεχομένως διασπείρεται ο ιός και θα κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα θεάματα, δηλαδή το θέατρο, η ζωντανή μουσική, το σινεμά, ο χορός αποτελούν τους «πυλώνες», αν θέλετε, του πολιτισμού μιας χώρας και σίγουρα ένας χώρος στον οποίο «ζει» κι «αναπνέει» ο πολιτισμός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «μη απαραίτητη δομή».

Έχει απαντηθεί αυτό και έχει απαντηθεί εκατοντάδες χρόνια πριν.

Να μην μιλήσουμε για τους εκατοντάδες εργαζόμενους στον τομέα του πολιτισμού, όπως και τους χιλιάδες εργαζόμενους στην εστίαση που θα μείνουν χωρίς δουλειά, όπως έγινε και το διάστημα του lock down.

Εμείς γιατροί δεν είμαστε να προτείνουμε λύσεις και μέτρα, εμείς θα ακολουθήσουμε όπως πρέπει τις εισηγήσεις, αλλά σίγουρα ένας καθηγητής δεν μπορεί να χαρακτηρίζει ως «μη απαραίτητες δομές» την εστίαση και τα θεάματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα