Τσιόδρας για συμπτώματα κορονοϊού: Κάποιοι ασθενείς παρουσιάζουν και ανοσμία (video)

Στην καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ρωτήθηκε σχετικά με τα συμπτώματα που εμφανίζει η ασθένεια και στάθηκε στην… ανοσμία. Μίλησε και για τα γαστρεντερικά συμπτώματα.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής επανέλαβε πως «πολλά είναι τα άγνωστα για τον ιό και με πολλές εκπλήξεις», αναφερόμενος στη διαπίστωση που έγινε ότι ασθενείς του κορονοϊού παρουσιάζουν ανοσμία. Χαρακτήρισε, μάλιστα, το εύρημα σημαντικό σχολιάζοντας πως ήταν «κάτι που δεν το περιμέναμε».

«Είναι σημαντικό

να κατανοήσουμε πως αυτή είναι μαι νόσος με πολλά άγνωστα επιστημονικά δεδομένα. Όντως φαίνεται πως όπως όλοι οι κορονοϊοί και αυτός προσβάλει και αυτός το γαστρεντερικό σύστημα, ακόμη και σε ανθρώπους που ξεκινάνε με λοίμωξη του αναπνευστικού, απομονώνεται από τα κόπρανά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και συνιστούμε να έχουν αυστηρούς κανόνες υγιεινής. Θέλει επιμονή για να βρούμε τα συμπτώματα παρουσίασης του ιού. Υπάρχει και άλλο χαρακτηριστικό το οποίο αναφέρεται παγκοσμίως πως κάποιοι εμφανίζουν ανοσμία, δεν μπορούν να μυρίσουν καλά. Δεν λειτουργεί καλά η όσφρηση», είπε και στη συνέχεια ανέφερε: «Είναι κάτι που δεν το περιμέναμε και το είδαμε και σε περιστατικά στην πατρίδα μας και στο εξωτερικό. Έχουμε μια επαγρύπνηση για να ανιχνεύσουμε συμπτώματα τέτοια. Η προσβολή της όσφρησης ήταν μια έκπληξη».

Όσον αφορά στα γαστρεντερικά συμπτώματα, ο Κ. Τσιόδρας τόνισε πως το 30% των ασθενών παρουσιάζουν αυτή την εικόνα. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής ειδικά όταν μοιραζόμαστε το σπίτι με άλλους ανθρώπους.

Προσπάθειες να έρθει στην Ελλάδα ιαπωνικό αντιγριπικό φάρμακο – Μόνο για τα νοσοκομεία

Επίσης, σύμφωνα με όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, η Ελλάδα, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, θα γίνουν προσπάθειες, ώστε να έρθει στη χώρα, το ιαπωνικό αντιγριπικό φάρμακο, το οποίο έχει διαπιστωθεί ότι επιταχύνει τη διαδικασία ανάρρωσης. Δηλαδή συμβάλει στην αρνητικοποίηση του ιού. Θα έρθει στην Ελλάδα για να δίνεται μόνο στους ασθενείς, που νοσηλεύονται. Πρόκειται για φάρμακο χρησιμοποιήθηκε και στην Κίνα.

Ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ανάπτυξης Βιοτεχνολογιών της Κίνας Ζανγκ Ξινμίν είχε ανακοινώσει ανακοίνωσε πως εντόπισαν ότι ένα φάρμακο κατά της γρίπης που ανέπτυξε η Ιαπωνία επιταχύνει την διαδικασία ανάρρωσης.

Και μια αναφορά στα μέσα για το νέο φάρμακο από #China https://t.co/xFQhQcrgfA

— Sotirios Tsiodras (@STsiodras) March 18, 2020

Πηγή: Τσιόδρας για συμπτώματα κορονοϊού: Κάποιοι ασθενείς παρουσιάζουν και ανοσμία (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα