Βάζει «μπουρλότο» ο Τραμπ: Η έσχατη επιλογή με το Ιράν είναι να πάμε σε πόλεμο (video)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέβη την Τετάρτη (18/09) στη διαβεβαίωση πως διαθέτει «πολλές επιλογές» για να απαντήσει στο Ιράν, μετά τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, πίσω από τις οποίες η Ουάσιγκτον βλέπει την Τεχεράνη.

Λέγοντας πάντως, ότι… «η έσχατη επιλογή σημαίνει το να πάμε σε… πόλεμο». Δήλωση με την οποία βάζει «μπουρλότο», μετά τα τελευταία γεγονότα

στον Περσικό Κόλπο, με την κατάσταση να… μυρίζει «μπαρούτι».

Λίγες ώρες πριν και η Σουηδική Αραβία υπογράμμισε, μέσω συνέντευξη Τύπου… «Μας χτύπησαν πύραυλοι και drones από το Ιράν». Παρουσιάζοντας συντρίμμια των ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των πυραύλων κρουζ που, όπως λένε, χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

«Υπάρχουν πολλές επιλογές. Υπάρχει η έσχατη επιλογή και υπάρχουν και επιλογές πολύ μικρότερες από αυτό. Θα δούμε», απάντησε ο αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους στο Λος Άντζελες, αναφερόμενος σε μια πιθανή στρατιωτική απάντηση στο Ιράν. Στη συνέχεια ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε μια σημαντική διευκρίνηση σχετικά με το ενδεχόμενο σύρραξη, αναφέροντας: «Λέω ότι η έσχατη επιλογή σημαίνει το να πάμε σε… πόλεμο».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε επίσης ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης θα διευκρινιστούν «στις επόμενες 48 ώρες», λίγες ώρες αφότου ανακοίνωσε τη σημαντική αύξηση των οικονομικών κυρώσεων εις βάρος του Ιράν.

Υπενθυμίζεται ότι ως «παράνομες» και «απάνθρωπες» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, τις νέες οικονομικές κυρώσεις που ζητάει να επιβληθούν στη χώρα της Μέσης Ανατολής, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει πάντως, «πράξη πολέμου» την επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της «Aramco», αποδίδοντάς την για άλλη μια φορά στο Ιράν.

Pompeo calls attacks on Saudi oil facilities ‘act of war’ as Trump orders increase in sanctions on Iran https://t.co/AHybyz8ZSi

Ya gonna believe, a despotic religious 80 year old feeble Dictator who sponsors military conflict all over the middle east & wants to murder all Jews?

— philip kuefler (@MirandumDeiOpus) September 18, 2019

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Daily Mail)

Φωτογραφίες: AFP/Getty Images

Keywords
Τυχαία Θέματα