Βίντεο ντοκουμέντο: Οι τουρκικές αρχές ωθούν με βία και όπλα τους πρόσφυγες προς τα σύνορα

Οι ελληνικές Αρχές πρόβαλαν στην ΕΕ για τις κινήσεις της Τουρκίας στα σύνορα του Έβρου, θέλοντας να δείξουν την προκλητική στάση των γειτόνων. Κυκλοφόρησαν, μάλιστα, και άλλα βίντεο που φέρεται να δείχνουν άνδρες της τουρκικής αστυνομίας ή συνοριοφύλακες να ωθούν με βία και υπό την απειλή όπλων προς τα σύνορα με την Ελλάδα και τον Έβρο.

Εφόσον αυτά τα βίντεο είναι αληθινά, αποτελούν ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα των αποκαλύψεων για την «εργαλειοποίηση» των προσφύγων από τις τουρκικές

αρχές προκειμένου να εκβιάσουν την ΕΕ.

Το ένα βίντεο ανάρτησε στο Twitter και o Babak Taghvaee, δημοσιογράφος και συγγραφέας – σύμφωνα με το προφίλ του.

Στην ανάρτησή του, ο ίδιος υποστηρίζει ότι το βίντεο καταγράφει «Ιρανούς αιτούντες άσυλο, που έφτασαν στην Τουρκία μετά τις πρόσφατες ταραχές στην Τεχεράνη, να μεταφέρονται στα ελληνικά σύνορα και να αναγκάζονται από τους αστυνομικούς να διασχίσουν τα σύνορα. Οι αστυνομικοί απειλούν να τους πυροβολήσουν».

#BREAKING:Iranian asylum seekers who have recently fled to #Turkey after the #IranProtests are forcibly being transported to #Greece border & then are forced by the Police officers to cross the border & enter the country. You can see police officers are threatening to shoot them! pic.twitter.com/Bs9Wp5o831

— Babak Taghvaee (B) (@BabakTaghvaee1) March 4, 2020

Υπενθυμίζεται ότι το λιμενικό έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο με τουρκική ακταιωρός συνοδεύει βάρκες μέχρι τη Λέσβο.

Πηγή: Βίντεο ντοκουμέντο: Οι τουρκικές αρχές ωθούν με βία και όπλα τους πρόσφυγες προς τα σύνορα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα