Ξέσπασε πυρκαγιά στο Λαγονήσι – Εκκενώθηκαν προληπτικά σπίτια (video)

Στο σημείο επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτεραΈχουν σπεύσει 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες, καθώς και μια ομάδα πεζοπόρων ανδρώνΤο θετικό είναι πως η βλάστηση στην περιοχή δεν είναι μεγάλη

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο Λαγονήσι, με την Πυροσβεστική να έχει ήδη ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώθηκαν προληπτικά σπίτια, αλλά το θετικό είναι πως η βλάστηση στην περιοχή δεν είναι μεγάλη. Επιχειρούν πυροσβεστικά αεροσκάφη, αλλά και δυνάμεις από την ξηρά.

Όπως φαίνεται στις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο, οι φλόγες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από

διάσπαρτες κατοικίες στην περιοχή Άγιος Φανούριος, αλλά προς στιγμής η Πυροσβεστική αναφέρει πως δεν απειλούνται. Οι κάτοικοι αναφέρουν πως προληπτικά κάποιοι άφησαν τα σπίτια τους.

Η φωτιά έχει κάψει ξερά χόρτα, θάμνους, αλλά και μεγαλύτερα δέντρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, στην προσπάθεια να σβήσει η φωτιά. Στο σημείο έχουν σπεύσει 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες, καθώς και μια ομάδα πεζοπόρων ανδρών. 

Να αναφέρουμε ότι στο πρώτο ελικόπτερο που έπεσε στη μάχη της κατάσβεσης υπήρξε βλάβη, που επιδιορθώθηκε λίγο αργότερα.Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 4-5 μποφόρ.

#Πυρκαγιά εν υπαίθρω στο Λαγονήσι Καλυβίων Θορικού του δήμου Σαρωνικού. Έχουν κινητοποιηθεί 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και έχει δοθεί εντολή να συνδράμουν από αέρος 2 Α/Φ και 1 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 22 Ιουνίου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα