Tροφές "πλούσιες" σε βιταμίνη D

11:06 9/8/2017 - Πηγή: Pagenews

Η βιταμίνη D δυναμώνει τον σκελετό, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Η βασική πηγή βιταμίνης D για τον οργανισμό μας είναι ο ήλιος, αφού τη συνθέτει όταν το δέρμα εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία. Επειδή όμως η έκθεση στον ήλιο κρύβει άλλους κινδύνους –όπως το έγκαυμα και ο καρκίνος του δέρματος– καλό είναι να λαμβάνουμε βιταμίνη D και από τη διατροφή μας.

Δείτε ποιες είναι οι που μας δίνουν πολύτιμη βιταμίνη D.

- Γάλα: 1 ποτήρι 250 ml= 100 IU (διεθνείς μονάδες)

- Τόνος σε κονσέρβα: Μερίδα 120 γρ. = 150 IU

- Σολομός: Μερίδα 90 γρ. = 450 IU

- Αυγό: 1 κρόκος = 40 IU

- Μανιτάρια: Μερίδα 90 γρ. = 400 IU

Οι ενήλικες χρειάζονται κατά μέσο όρο 600 IU βιταμίνης D την ημέρα και οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών 800 IU την ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα