ΑΕΚ - Ντιναμό Κιέβου 1-1: Είχε... Αστρίτ και έμεινε ζωντανή


ΑΕΚ - Ντιναμό Κιέβου 1-1: Αδίκησε τον εαυτό της η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, η οποία θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί καλύτερα ένα παιχνίδι που ήταν εν πολλοίς στα μέτρα της. Οι Ουκρανοί έφεραν... ψυχρολουσία στο ΟΑΚΑ, με τον Τσιγκάνκοφ να νικά τον Μπάρκα στο πρώτο μέρος, όμως η παρέμβαση του Αϊντάρεβιτς κράτησε ζωντανή την ''Ένωση'' στο κόλπο της πρόκρισης.

Αν και μπήκε δυνατά στο ματς με σκοπό να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους της, λαμβάνοντας ορμή από τις φωνές 45.000 και πλέον οπαδών της, η ΑΕΚ

κατάφερε να... αιφνιδιαστεί όταν στο 19ο λεπτό, ο Γκονσάλβες πέρασε τον Μπακάκη, έκανε την κατάλληλη στιγμή το γύρισμα και ο Τσιγκάνκοφ με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ''Ένωσης'' (0-1, 19').

Η ατυχής αυτή στιγμή προκάλεσε πρόσκαιρη αναταραχή στην ομάδα του Χιμένεθ, η οποία προσπάθησε να αναδιοργανωθεί και να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από τα καρέ των Ουκρανών, όμως το πρώτο μέρος κύλησε δίχως φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι αλλαγές του Ισπανού κόουτς και κυρίως αυτή του Αϊντάρεβιτς, λειτούργησε λυτρωτικά.

Στο 81ο λεπτό, η διπλή προσπάθεια του Λάζαρου κατέληξε στον νεοεισερχόμενο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, το άγγιγμα του οποίου στάθηκε ικανό ώστε να λυτρώσει την ΑΕΚ που ισοφάρισε στο 81ο λεπτό (1-1). Το ΟΑΚΑ πήρε ''φωτιά'' και οι γηπεδούχοι ανέβηκαν ψάχνοντας την ανατροπή, όμως εν τέλει το ποθούμενο δεν ήρθε παρά τις ευκαιρίες του Λάζαρου (87') και του Λιβάγια (93').

Όλα για όλα θα τα παίξει πλέον η ΑΕΚ στο Κίεβο, η οποία θέλει νίκη ή ισοπαλία με δύο γκολ τουλάχιστον (2-2) ώστε να πάρει εκείνη το εισιτήριο της πρόκρισης. Μέτρια προς κακή η διαιτησία, η οποία χαρίστηκε σε αρκετές περιπτώσεις στους ποδοσφαιριστές της Ντιναμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα